H Carlex Design κάνει το VW Amarok «τανκ»

Mετά την Mercedes X-Class, την οποία «απογείωσε» σε επίπεδο πολυτέλειας, ήρθε η ώρα του βασικότερου ανταγωνιστή της να δεχθεί τις περιποιήσεις της Carlex Design. Το VW Amarok αποκτά διττή υπόσταση, καθώς εξωτερικά φαίνεται «τεθωρακισμένο» όμως το εσωτερικό παραπέμπει σε λιμουζίνα.

Δείτε ακόμα: Αυτή η Mercedes X-Class είναι η «Maybach των αγροτικών»

Ξεκινώντας από έξω, παρατηρούμε την ειδική προστατευτική βαφή στην μάσκα, τους προφυλακτήρες και τους φουσκωμένους θόλους των τροχών. Υπάρχουν επίσης καλύμματα στα φανάρια, ευμεγέθης προστατευτική ποδιά, πλαϊνά σκαλοπάτια και θηριώδη ελαστικά All Terrain της BF Goodrich. Από κοντά και οι κατάμαυρες ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, μαζί με κιτ ανύψωσης της ανάρτησης.

Διαβάστε επίσης: VW Amarok V6 TDI ρίχνει καρότσες σε Golf GTD (video)

Στο εσωτερικό κυριαρχεί το δέρμα Nappa, οι ειδικές ραφές σε καθίσματα-ταμπλό και τιμόνι, ενώ συναντάμε και αναβαθμισμένο σύστημα πολυμέσων. Μηχανικά δεν υπάρχουν ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις, καθώς ο 3.0λιτρος V6 ντίζελ με τα διπλά τούρμπο παραμένει στα 255 άλογα και τα 580 Nm ροπής. Επιπλέον διαθέτει λειτουργία overboost, που αυξάνει για σύντομα χρονικά διαστήματα -και όταν απαιτηθεί από τον οδηγό- την ιπποδύναμη κατά 13 ίππους. H Carlex προσθέτει νέο σύστημα εισαγωγής και εξαγωγής, προκειμένου να κάνει τον TDI να ακούγεται σαν V8. Η Amy, όπως ονομάζεται η ειδική έκδοση του Amarok, θα κατασκευαστεί σε 500 κομμάτια και το πακέτο των αναβαθμίσεων κοστολογείται στις 14.500 ευρώ.


Get it on Google Play Download on the App Store