Audi TT RS με αναβάθμιση στα 460 άλογα

Για όσους ίσως δεν γνωρίζουν, η ΑΒΤ είναι ένας βελτιωτικός οίκος με μεγάλη ειδίκευση στα μοντέλα του ομίλου VW. Αυτή τη φορά αναλαμβάνει να βελτιώσει το υπέροχο Audi TT RS, τόσο εμφανισιακά, αλλά το κυριότερο, μηχανικά!

Το σπορ μοντέλο της Audi, εξοπλίζεται από το εργοστάσιο με έναν ισχυρό κινητήρα 2.5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 400 ίππους και 480 Nm ροπής  και προσφέρει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δλ. και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα ή προαιρετικά 280 χλμ./ώρα. Αυτά τα νούμερα μέχρι να το αναλάβει η ΑΒΤ.

Δείτε ακόμα: Άνετο το Audi TT Roadster στον «τάρανδο» (+video)

Οι μηχανικοί της ABT δεν ήθελαν να κάνουν υπερβολές στο μοτέρ, έτσι το μόνο που τοποθέτησαν ήταν ένα νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο, που πρόσθεσε 60 ίππους στον ισχυρό κινητήρα, με την συνολική ιπποδύναμη να αγγίζει δηλαδή τους 460 ίππους και τη ροπή τα 528 Nm. Αλλαγμένα είναι όμως και τα τελικά των εξατμίσεων, όπου πλέον ξεπροβάλλουν από τον πίσω διαχύτη δυο διπλές απολήξεις, που παράγουν μια εξαιρετικά μπάσα χροιά, όπως ακριβώς ταιριάζει σε ένα μοντέλο τέτοιας ισχύος και κατηγορίας.

Διαβάστε επίσης: Μόνο online η πώληση του Audi TT Quantum Gray Edition

Η αύξηση της ιπποδύναμης όμως συμπληρώνεται ιδανικά και με μερικές βελτιωτικές πινελιές στην εξωτερική εμφάνιση του TT. Αρχικά, η ΑΒΤ προσφέρει δυο διαφορετικά σχέδια ζαντών, (μαύρο ματ ή μαύρο γυαλιστερό), σε διάσταση είτε 19, είτε 20 ιντσών. Για να αγριέψει λίγο περισσότερο η εμφάνιση, στον εμπρός προφυλακτήρα έχει τοποθετηθεί ένα ανθρακονημάτινο splitter στο κατώτερο μέρος του, καθώς και carbon canards δεξιά κι αριστερά. Όλα τα βελτιωτικά μέρη του συγκεκριμένου kit προσφέρονται από την ΑΒΤ με εγγύηση 4 ετών ή 160.000 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store