«Βαρβάτο» look και δύναμη για το Audi Q5 της ABT

Επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, ο γνωστός βελτιωτικός οίκος ABT, πέρα από το εντυπωσιακό look που προίκισε το Audi Q5, του έδωσε και επιπλέον δύναμη.

Το Audi Q5 που βλέπετε, φοράει ένα bodykit, όπου ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον πίσω διαχύτη, που επιτρέπει στις aftermarket εξατμίσεις να ξεχωρίζουν. Οι δυο διπλές απολήξεις του συστήματος εξαγωγής, έχουν διάμετρο 84 χλστ και είναι βαμμένες σε μαύρη απόχρωση με το logo της ABT, «χτυπημένο» στο άνω σημείο τους. Πέρα από το look, έχουν κι μια εξαιρετική χροιά, ενώ μειώνουν κατά πολύ το back pressure, με αποτέλεσμα ο κινητήρας να τα πηγαίνει καλύτερα σε ευρύ φάσμα στροφών, μιας και η «εκπνοή» του αυτοκινήτου γίνεται πιο εύκολα.

Δείτε ακόμη: Η ABT περιποιείται το νέο Audi A7

Πέρα από το σύστημα εξαγωγής, έχει τοποθετηθεί το Power boost της ΑΒΤ, που ταιριάζει γάντι στο 2λιτρο κινητήρα του Q5. Έτσι η ιπποδύναμη από τους εργοστασιακούς 252 ίππους εκτοξεύεται στους 300 ενώ η ροπή από τα 370 Nm φτάνει τα 420! Το ίδιο βελτιωτικό kit μπορεί να τοποθετηθεί και στον 2λιτρο diesel κινητήρα με τα τελικά νούμερα να είναι: ιπποδύναμη 215 άλογα έναντι 190 του εργοστασίου και ροπή 440 Nm, αντί 400 Nm.

O 3λιτρος TDI, βελτιώνεται κι αυτός φτάνοντας τα 330 άλογα και τα 670 Nm ροπής. Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν επιτευχθεί χωρίς το Engine Control Unit (AEC) το οποίο συνεργάζεται άψογα με τον εργοστασιακό εγκέφαλο, ελέγχοντας 25 διαφορετικές παραμέτρους, συνδυάζοντας αυξημένη δύναμη, αλλά και παράλληλα τη μέγιστη προστασία του κινητήρα.

Διαβάστε ακόμη: Audi RS3 Sedan ABT με 500 άλογα

Και για να μεταφέρεται σωστά η έξτρα δύναμη στο δρόμο, υπάρχει η ανάρτηση της ABT με coilover, η οποία χαμηλώνει το αμάξωμα έως και 6 εκατοστά. Το επιθετικό look ολοκληρώνεται με τις ζάντες 21 ιντσών σε μαύρο ματ χρώμα.


Get it on Google Play Download on the App Store