Νέα BMW Alpina XD4 με ντίζελ τεσσάρων turbo

Ο βελτιωτής των μοντέλων της BMW, η Alpina παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τα νέα της δημιουργήματα, τη BMW Alpina XD3 και τη νέα BMW Alpina XD4, με τις πολλές μετατροπές και προσθήκες στο αμάξωμα, στο εσωτερικό, στον κινητήρα και στις αναρτήσεις.

Διαβάστε ακόμη: BMW M8 Gran Coupe Concept: Το όγδοο θαύμα! (+video)

Εξωτερικά, η Alpina XD4 φέρει αεροδυναμικά βοηθήματα στο τελείωμα της οροφής και στο άκρο της πόρτας του χώρου αποσκευών, διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα και τέσσερις οβάλ απολήξεις των εξατμίσεων. Την εξωτερική αναβάθμιση συμπληρώνουν οι κλασικές πολυάκτινες ζάντες αλουμινίου των 20 ιντσών, ή οι προαιρετικές ελαφριές σφυρήλατες των 22 ιντσών. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέες δερμάτινες επενδύσεις και λογότυπα της Alpina στο ταμπλό και στον ψηφιακό πίνακα οργάνων

Για την κίνηση της BMW Alpina XD4 υπάρχει το 3.0 λτ. εξακύλινδρο σε σειρά ντίζελ μηχανικό σύνολο των τεσσάρων turbo με αυξημένη ισχύ στους 388 ίππους μεταξύ 4.000 έως 5.000 σ.α.λ. και ροπή 770 Nm. Σε συνδυασμό με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο με Alpina Switch-Tronic, η BMW Alpina XD4 επιταχύνει από τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,6 δευτερόλεπτα και η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 268 χλμ./ώρα. Πληροφοριακά, η πιο ισχυρή ντίζελ νέα BMW X4 είναι η X4 M40d με το 3λιτρο μοτέρ των 326 ίππων και 680 Nm ροπής, η οποία επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, η BMW Alpina XD4 διατίθεται με Alpina sport ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ μαζί με πίσω διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, για ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησης.

Διαβάστε ακόμη: BMW M2: Τρομάζει με τον ήχο και την επιτάχυνσή της! (+videos)

Δείτε τη νέα BMW Alpina XD4 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store