Πανίσχυρο VW Golf με 1000 άλογα!

Το υπερτούμπανο VW Golf το δημιούργησε η JP Performance κι αποδίδει 1.000 ίππους. Κάτω από το μοτέρ υπάρχει ο 6κύλινδρος κινητήρας του VW Phaethon!

Το εν λόγω project παρουσιάστηκε στην έκθεση του Essen και μάλλον πέρασε απαρατήρητο. Είτε γιατί το καπό δεν είχε ανοιχτεί, είτε γιατί κανείς δεν κατάλαβε τι θηρίο είχε μπροστά στα μάτια του.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο VW Golf R «καταδικάζει» supercars (+video)

Όμως τώρα, το ισχυρότερο VW Golf του πλανήτη, ήρθε να στοιχειώσει τα όνειρα μας, με την εντυπωσιακή του απόδοση. Η βελτίωση έχει πραγματοποιηθεί από τους μηχανικούς της JP Performance. Αυτοί επέλεξαν να τοποθετήσουν κάτω από το καπό τον 6κύλινδρο κινητήρα που διαθέτει το VW Phaethon VR6. Με συνολική χωρητικότητα 3.2 λίτρα, το συγκεκριμένο μοτέρ ήταν μια καλή βάση για την περαιτέρω βελτίωση του πάλαι ποτέ Golf GTi. Το θηριώδες μοτέρ έχει τοποθετηθεί κατά το διαμήκη άξονα και συνεργάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο. Το τελευταίο μάλιστα είναι ενισχυμένο και μεταφέρει την τόση δύναμη και στους τέσσερις τροχούς, μέσω της 4κίνησης που τοποθετήθηκε ειδικά για την περίσταση. Το «πάτημα» στο δρόμο εξασφαλίζεται από μια ειδικά μελετημένη, για τα δεδομένα της ιπποδύναμης, ανάρτησης, τα φρένα είναι πανίσχυρα, ενώ υπάρχει και roll cage για την περαιτέρω προστασία των επιβαινόντων, αλλά και την ενίσχυση της ακαμψίας του αμαξώματος.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένο VW Golf GTI… «τούμπανο» χωρίς αντίπαλο!

Αλλαγές εντοπίζονται και στον σχεδιασμό του αμαξώματος. Οι θόλοι έχουν «πρηστεί» για να μπορέσουν να χωρέσουν τα μεγαλύτερα μετατρόχια του αυτοκινήτου. Κερασάκι στην τούρτα, το τελικό της εξάτμισης το οποίο ξεπροβάλλει από τα πλαϊνά του Golf!

Get it on Google Play Download on the App Store