Ρεκόρ από τη BMW M5 της AC Schnitzer (+video)

Βελτιωμένες BMW υπάρχουν πολλές. Μ5 ακόμα περισσότερες, καθώς ο twinturbo V8 των 4.4 λίτρων είναι από τους πλέον «πρόσχαρους» κινητήρες όσον αφορά το τσίγκλισμα. Ωστόσο, οι προτάσεις της AC Schnitzer πάντα θα κατέχουν περίοπτη θέση. Ειδικά όταν κάνουν ρεκόρ στη δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη πίστα του κόσμου.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένη, νέα BMW M5 εκθέτει Lamborghini (+video)

H νέα BMW M5, προετοιμασμένη από το Γερμανό βελτιωτή, είχε κάνει ρεκόρ στο Sachsesring πριν λίγο καιρό. Τώρα ήρθε το Nürburgring να πάρει θέση στην «τροπαιοθήκη» της AC Schnitzer, καθιστώντας το βελτιωμένο μοντέλο την ταχύτερη Μ5 στη διαδρομή των 21 χιλιομέτρων, καθώς πέτυχε χρόνο 7.29.50. Πίσω από το τιμόνι βρέθηκε ο επί σειρά ετών οδηγός αγώνων της BMW σε διάφορες κορυφαίες διοργανώσεις (DTM, WTCC, Le Mans, Formula 3) της βαυαρικής φίρμας, Jörg Müller, ξεπερνώντας το χρόνο του εργοστασιακού αυτοκινήτου κατά 9 δλ.

Διαβάστε επίσης: Πωλείται απίστευτη 3αρα με τον V10 της BMW M5 (+video)

Μηχανικά ο κινητήρας έχει αφήσει πίσω του την εργοστασιακή απόδοση των 600 ίππων και 750 Nm ροπής, φτάνοντας τα 700 άλογα και 850 Nm ροπής.  Εκτός από την αύξηση της ιπποδύναμης, ο βελτιωτικός οίκος έχει τοποθετήσει μια νέα πίσω αεροτομή για περισσότερη κάθετη δύναμη, ζάντες ελαφρού κράματος 21 ιντσών και αμορτισέρ της KW. Ενδεικτικά η AC Schnitzer αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί πλέον 3,3 δευτερόλεπτα και η τελική ξεπερνάει τα 320 χλμ./ώρα, με την αφαίρεση του ηλεκτρονικού περιοριστή ταχύτητας των 250 χλμ./ώρα.


Get it on Google Play Download on the App Store