Suzuki Swift Sport έτοιμο για WRC

Η Suzuki παρουσίασε ένα Swift Sport διαφορετικό από τα άλλα, με εμφανείς επιρροές από τα αγωνιστικά που συμμετέχουν στο WRC και ανάλογα άγριες διαθέσεις.

Το αυτοκίνητο έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση της Ταϊλάνδης, χώρα στην οποία το tuning των Swift είναι λατρεία. Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζει ο εντελώς ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, με την μικρότερη μάσκα και την μεγαλύτερη εισαγωγή στο κάτω μέρος. Το splitter έχει πάρει σε διαστάσεις, ενώ το καπό φιλοξενεί ψεύτικες εισαγωγές αέρα (τα μαύρα που φαίνονται είναι αυτοκόλλητα, όχι αεραγωγοί).

Δείτε ακόμα: Το Suzuki Swift Sport «γυρνάει» σαν πισωκίνητο (+video)

Τα φουσκωμένα φτερά κάνουν την περισσότερη δουλειά στο «τουμπάνιασμα» της εμφάνισης, με τις 19άρες ζάντες αλουμινίου να γεμίζουν τον χώρο κάτω από αυτά και τη νέα ανάρτηση να φέρνει το αμάξωμα πιο κοντά στο έδαφος. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι πλαϊνές ποδιές και τα φιμέ κρύσταλλα των παραθύρων.

Στο πίσω μέρος συναντάμε όχι μία, αλλά δυο αεροτομές: μια ευμεγέθη στην οροφή και μια μικρότερη κάτω από το παρμπρίζ και ανάμεσα στα φωτιστικά σώματα. Ο προφυλακτήρας είναι εντελώς διαφορετικός, φιλοξενώντας τραπεζοειδείς απολήξεις εξατμίσεων και έναν μικρό διαχύτη, βαμμένο στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ υπάρχουν και πλευρικοί αεραγωγοί.

Διαβάστε επίσης: Suzuki Jimny Turbo έτοιμο να «σκάψει»

Κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα η Suzuki Ταϊλάνδης δεν ανακοινώνει τι υπάρχει, οπότε παίρνουμε ως δεδομένα τα 140 άλογα στις 5.500 σ.α.λ. και 230 Nm ροπής στις 2.500-3.000 σ.α.λ. του 1.4 BoosterJet. Από εκεί και πέρα, δεν γνωρίζουμε αν η απόδοση του εργοστασιακού Swift Sport έχει αυξηθεί. Σε αυτή τη μορφή, το ιαπωνικό μίνι hot hatch επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 8,1 δλ. και φτάνει μέχρι τα 210 χλμ./ώρα τελικής.

Το εν λόγω Swift Sport βρίσκεται προς το παρόν στο στάδιο του πρωτοτύπου, ωστόσο οι Ταϊλανδοί αναμένεται να υιοθετήσουν πολλά από τα στοιχεία του στην βελτίωση των αντίστοιχων μοντέλων, ακόμα κι αν δεν περάσει στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store