Το Hummer H1 ξαναζεί και εντυπωσιάζει

Θυμάστε το Hummer H1; Ήταν το πρώτο όχημα της αμερικάνικης εταιρίας το οποίο κατασκευάστηκε αρχικά για τον αμερικάνικο στρατό με το όνομα Humvee και το 1992 αποφάσισε να το παράγει για τους φίλους της μάρκας. Η παραγωγή του συνέχισε μέχρι το 2006, ενώ ξεχώρισε για τις πληθωρικές του διαστάσεις τους μεγάλους κινητήρες και για το τετράγωνο σχήμα του. Ωστόσο, η εταιρεία μετά και το λανσάρισμα των Hummer H2 και H3 έκλεισε το 2010.

Δείτε ακόμα: Το νέο Dacia Duster έγινε… τανκ (+video)

Η Mil-Spec Automotive επέλεξε να μην αφήσει να πάει χαμένος ο θρύλος του H1. Ο βελτιωτικός οίκος επικεντρώθηκε στα δυνατά σημεία του προκειμένου να δημιουργήσει το απόλυτο εκτός δρόμου όχημα. Βλέποντας τις φωτογραφίες εντυπωσιάζεσαι από τον θηριώδη όγκο του όπως και τις λεπτομέρειες που το κάνουν ξεχωριστό και σίγουρα αρκετοί θα ήταν αυτοί που θα το ήθελαν στην κατοχή τους.

Το τροποποιημένο Η1 της Mil-Spec διαφέρει από το αρχικό μοντέλο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά, ενώ έχει δεχτεί μερικές αναβαθμίσεις στο κινητήρα του έτσι ώστε να καλύψει την έλλειψη ισχύος.

Εξωτερικά είναι βαμμένο σε ματ μαύρο χρώμα και εξοπλισμένο με τεράστιες ζάντες αλουμινίου. Εντύπωση κάνουν οι μπάρες εμπρός-πίσω και ο πέμπτος τροχός. Αντίστοιχα έχει τοποθετηθεί μια συστοιχία από LED φώτα όπως και εργάτης για τις δύσκολες ώρες. Η εμφάνιση είναι σκληροτράχηλη και σε προδιαθέτει για πολύ απαιτητικές εκτός δρόμου εξορμήσεις.

Στο εσωτερικό, το Mil-Spec H1 έχει πολλές αναβαθμίσεις για να βελτιώσει την άνεση του οδηγού και των επιβατών. Κάθε λεπτομέρεια είναι σχεδιασμένη από την MSA και υπάρχουν τμήματα αλουμινίου, δερμάτινες επενδύσεις και ένα σύγχρονο σύστημα πολυμέσων.

Κάτω από το καπό του Mil-Spec H1 βρίσκεται μια βελτιωμένη «καρδιά». Τροφοδοτείται από ένα Duramax 6.6L LBZ Turbocharged Diesel V8, σχεδιασμένο και χτισμένο στο χέρι. Έχει δοκιμαστεί από την ίδια την MSA η οποία δίνει μια τιμή ισχύος στα 500 άλογα και ροπή 1.000 Nm. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 154 χλμ./ώρα και το βάρος του στην απίστευτη τιμή των 3.401 κιλών. Επίσης έχει αναβαθμιστεί σημαντικά από την ίδια την MSA η ανάρτηση για ακόμα καλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Διαβάστε επίσης: Ποιο ήταν το πρώτο SUV του 1950; (+video)

Για εκείνους που ενδιαφέρονται να το αποκτήσουν η Mil-Spec Automotive προσφέρει πέντε τύπους αμαξωμάτων. Ιδιαίτερα εκείνο με τις δύο πόρτες και την καρότσα τύπου Pickup φαίνεται πολύ εντυπωσιακό και all time classic.

Get it on Google Play Download on the App Store