«Κτήνος» το βελτιωμένο Ford F-150 Raptor

Προ ημερών γνωρίσαμε το Ford Raptor επί ελληνικού εδάφους και πήραμε μια γεύση από το κτηνώδες παρουσιαστικό του. Όμως μια βελτιωτική εταιρεία περιέλαβε το F-150 Raptor με τον 6κυλινδρο κινητήρα των 3,5 λίτρων σε σχήμα V και τα δυο τούρμπο και εκτόξευσε τη δύναμη του στους 522 ίππους, έναντι των 450 του εργοστασίου!

Αναμφίβολα, οι περισσότεροι από εμάς θα ήμασταν ικανοποιημένοι από την εργοστασιακή ιπποδύναμη του Raptor, αλλά και της κτηνώδους ροπής των 691 Nm. Όχι όμως και ο βελτιωτικός οίκος Roush, που ήθελε να δώσει το κάτι παραπάνω στο Raptor.

Δείτε ακόμη: Η τιμή του Ford Ranger Raptor στην Ελλάδα

Για το λόγο αυτό εξελίχθηκε ένα kit αναβάθμισης για τον συγκεκριμένο κινητήρα, που περιλαμβάνει νέο πρόγραμμα στον εγκέφαλο, διαφορετικό Kit εισαγωγής, ενώ αλλαγμένο είναι και το σύστημα εξαγωγής, το οποίο είναι πιο ελεύθερο. Με αυτά τα επιλεγμένα aftermarket κομμάτια, η ισχύς αγγίζει τους 522 ίππους και η ροπή τα 766 Nm.

Διαβάστε ακόμη: Ford F-150 Raptor με το… πλάι στο Nürburgring (+video)

Επιπρόσθετα, ο βελτιωτικός οίκος επιμελείται και την εξωτερική εμφάνιση του θηριώδους Ford, όπου τοποθετούνται ζάντες μαύρης απόχρωσης 20 ιντσών, αλλά και άλλες αισθητικές παρεμβάσεις που διευκολύνουν το χρήστη, όπως το Chase Rack που προσφέρει έξτρα φωτισμό για όσους αρέσκονται σε off-road διαδρομές.


Get it on Google Play Download on the App Store