Βελτιωμένη BMW M5 725 ίππων αναστατώνει! (+video)

H νέα BMW M5 είναι από μόνη της εστία…ονείρων και πηγή έμπνευσης για ατέρμονα ταξίδια του μυαλού. Δεν είναι δα λίγα τα 600 άλογα της «απλής» και τα 625 της Competition, ούτε και η επιλεκτική πισωκίνηση του συστήματος M xDrive AWD που προσφέρει ποσοστό εμπλοκής από 0 έως 100% σε εμπρός και πίσω άξονα αντίστοιχα. Όταν, όμως, έρχεται μια αύξηση 100 ίππων, η οποία μάλιστα συνοδεύεται με τέτοια «τρομοκρατική» εμφάνιση, δεν σου μένει μυαλό για καμιά άλλη Μ5

Δείτε ακόμα: Στις Σέρρες με BMW M2, M4 και M5

Έχοντας το εξίσου «μπρουτάλ» όνομα Manhart, η ΜΗ700 σχεδιάστηκε με σκοπό να «σβήσει» τον ανταγωνισμό που θα τολμήσει να της αντιπαρατεθεί. Και δεν κάνει καμία προσπάθεια να το κρύψει κιόλας. Οι ανθρακονημάτινες προσθήκες στον εμπρός προφυλακτήρα, στον διαχύτη του πίσω, τις πλαϊνές ποδιές, τα καλύμματα των καθρεπτών και το spoiler στο πορτμπαγκάζ -μαζί με την χαμηλωμένη ανάρτηση και τις ζάντες ελαφρού κράματος των 21 ιντσών- δεν αφήνουν καμία απολύτως αμφιβολία για τις προθέσεις της Manhart.

Φυσικά ο χρωματικός συνδυασμός του full black με τις χρυσαφί λωρίδες, αξίζει μια παράγραφο από μόνος του.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη, νέα BMW M5 εκθέτει Lamborghini (+video)

Κάτω από το -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακό περίβλημα ο Γερμανός βελτιωτής έχει αντικαταστήσει την ηλεκτρική μονάδα διαχείρισης (ECU) και το σύστημα εξαγωγής, προκειμένου να βρει τα επιπλέον 100 άλογα. Νούμερα επιδόσεων δεν ανακοινώνονται, αλλά δεδομένου πως MH700 και M5 Competition μοιράζονται το ίδιο βάρος, το 0-100 δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν κατεβαίνει στα 3 δλ. (από 3,3″), το 0-200 κοντά στα 12 δλ. (από 12,8″) και η τελική να «εκτοξεύεται» στα 340 χλμ./ώρα (από το μέγιστο -ηλεκτρονικά- επιτρεπόμενο όριο της BMW στα 305 χλμ./ώρα).


Get it on Google Play Download on the App Store