Mercedes X-Class για… κόντρες στα χωράφια

Το πρώτο pick-up μοντέλο της Mercedes, η X-Class δεν θα μπορούσε να μη δεχτεί και αυτή με την σειρά της τις περιποιήσεις της Brabus, η οποία χάρισε στο «αγροτικό» όχημα ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις και πιο μυώδη εμφάνιση.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Mercedes X 250 d (+video)

Εξωτερικά, την αναβάθμιση της Mercedes X-Class τονίζουν οι 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου με ελαστικά 285/45 εμπρός – πίσω, τα ανοξείδωτα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ, τα φώτα LED χαμηλά στον προφυλακτήρα και στην οροφή, καθώς και οι τέσσερις οβάλ απολήξεις της σπορ εξάτμισης.

Στο εσωτερικό της βελτιωμένης X-Class, η Brabus έχει προσθέσει αλουμινένια πεντάλ και νέα πατάκια με τα σήματα της Brabus, ενώ προσφέρονται δερμάτινες επενδύσεις για κάθε γούστο.

Φυσικά, το πακέτο της αναβάθμισης περιλαμβάνει και αύξηση της ισχύος του κινητήρα. Οι μηχανικοί δημιούργησαν το πρόγραμμα BRABUS D4 PowerXtra για το ντίζελ μηχανικό σύνολο των 2.3 λτ., ανεβάζοντας την απόδοσή του κατά 21 ίππους και τη ροπή κατά 60 Nm. Έτσι, η Mercedes X 250 d φτάνει τους 211 ίππους στις 3.500 σ.α.λ. και την άφθονη ροπή των 510 Nm μεταξύ 1.500 και 2.500 σ.α.λ., επιτρέποντας στο pick-up να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 11,5 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, πιο σημαντικό είναι το καλύτερο τράβηγμα που είναι και αναγκαίο όταν ειδικά το ελαφρύ ημιφορτηγό είναι φορτωμένο ή ρυμουλκεί.

Δείτε ακόμη: Η Mercedes X-Class διέπρεψε σε τεστ αποφυγής εμποδίου (+video)

Σύντομα η Brabus θα λανσάρει και βελτίωση και την κορυφαία στη γκάμα X 350 d, με τον 3.0 λτ. V6 κινητήρα των 258 ίππων εργοστασιακής ισχύος.

Get it on Google Play Download on the App Store