Alpine 110 με βελτίωση τα 300άρισε!

Η Litchfield είναι μια βρετανική εταιρεία βελτιώσεων, η οποία ανέλαβε να δυναμώσει αρκετά το εντυπωσιακό Alpine 110, φτάνοντας την ιπποδύναμη στους 300 ίππους!

Για να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το γαλλικό sports coupe εξοπλίζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.8 λίτρων, ο οποίος εργοστασιακά παράγει 252 ίππους και 320 Nm ροπής. Όμως οι μηχανικοί της Litchfield δεν ήταν και τρομερά ικανοποιημένοι με τα συγκεκριμένα νούμερα και αποφάσισαν να εφαρμόσουν στο γαλλικό μοτέρ, το πακέτο βελτίωσης Stage 1, το οποίο περιλαμβάνει μόνο επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου του Alpine 110.

Δείτε ακόμη: 0-200 χλμ./ώρα και πολύ drift με την καινούργια Alpine A110 (+video)

Έτσι, η δύναμη έφτασε τους 300 ίππους και η ροπή άγγιξε τα 386 Nm, με την απόκριση του γκαζιού να είναι αρκετά βελτιωμένη, ενώ αντίστοιχα μειώθηκε και η υστέρηση του turbo. Για τους πιο απαιτητικούς σύντομα θα είναι διαθέσιμο και τo Stage 2, το οποίο πέρα από τον επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, περιλαμβάνει κι ένα πιο ελεύθερο kit εξαγωγής, με την ιπποδύναμη σε αυτή τη περίπτωση να αγγίζει τους 320 ίππους.

Διαβάστε επίσης: Νέες εκδόσεις της Alpine A110 για κάθε γούστο

Στο κομμάτι της εμφάνισης, προς το παρόν ο βελτιωτικός οίκος δεν έχει επέμβει δραστικά, πέρα από ένα αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του αμαξώματος με το όνομά του!

Get it on Google Play Download on the App Store