«Πρησμένο» Peugeot 308 GTi με 302 ίππους (+video)

Οι Γάλλοι σίγουρα είναι ακόμη «μεθυσμένοι» από το νέκταρ της επιτυχίας της κατάκτησης του παγκοσμίου κυπέλλου ποδοσφαίρου και ακόμη φωνάζουν allez les bleus. Το ίδιο όμως μπορούν στο εξής να φωνάζουν και οι φίλοι του Peugeot 308 GTi, καθώς ο ιταλικός βελτιωτικός οίκος Arduini Corse παρουσίασε μία σκληροπυρηνική έκδοση του κορυφαίου γαλλικού μοντέλου, που έχει να επιδείξει αρκετές αλλαγές σε εμφάνιση και όχι μόνο.

Δείτε ακόμη: Daihatsu Copen την είδε… GT-R

Συγκεκριμένα, το Peugeot 308 GTi του οίκου Arduini έχει body kit, το οποίο απαρτίζεται από φαρδύτερα φτερά και ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, που του χαρίζουν εμφάνισή που παραπέμπει ξεκάθαρα στους αγώνες του ιταλικού πρωταθλήματος τουρισμού.

Εκτός όμως από την εμφάνισή του υπάρχουν και μηχανικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, το 1.6 λτ. υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ αποδίδει πλέον 302 ίππους. Εκτός όμως από την αύξηση της ιπποδύναμης το αυτοκίνητο έχει να επιδείξει ισχυρότερα φρένα Brembo, μεγαλύτερους τροχούς και νέα ρυθμιζόμενη ανάρτηση KW. Μάλιστα οι Ιταλοί μηχανικοί έχουν καταφέρει να μειώσουν και το βάρος του Peugeot 308 GTi το οποίο πλέον ζυγίζει 1.155 κιλά.

Διαβάστε επίσης: Βελτιωμένη και «σκοτεινή» BMW X2

Απολαύστε το βελτιωμένο από ιταλικά χέρια Peugeot 308 GTi στο video που ακολουθεί πιο κάτω.

Get it on Google Play Download on the App Store