Βελτιωμένο VW Scirocco αναστατώνει τους πάντες (+video)

Η αναβίωση του Scirocco αποδείχθηκε φλέβα χρυσού για την VW, καθώς δεν άργησε να εξελιχθεί σε best seller για την ίδια και το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο της κατηγορίας. Η εμφάνιση ήταν εκ των βασικότερων λόγων, όμως και οι κινητήρες TSI -ειδικά ο 1.400αρης- έλκυσαν μυριάδες κόσμου στις αντιπροσωπείες της «ΦαουΒε».

Δείτε ακόμα: VW Amarok 306 PS για κόντρες σε αλώνια και σαλόνια!

Εκτός από τα πολύ καλά νούμερα ιπποδύναμης (122 και 160 ο 1.4 χωρίς και με κομπρέσορα, 200 ο 2λιτρος και 265 στο R), η έφεσή του στην βελτίωση δεν πέρασε απαρατήρητη. Υπάρχουν πολλά Sciroccο που κυμαίνονται στα 200+ άλογα από τον 1.4 TSI, με αρκετά 2λιτρα να φεύγουν πέρα από τα 300. Ένα τέτοιο θα δούμε παρακάτω και αμφιβάλλουμε αν υπάρχει κάποιο πιο «φωνακλάδικο».

Διαβάστε επίσης: VW Scirocco 750 ίππων σχεδόν διαλύει το DSG του (+video)

Το κατάμαυρο «τούμπανο» είναι από τα πιο πρόσφατα, όντας μοντέλο μετά το facelift του 2014. Εμφανισιακά ξεχωρίζουν οι 20αρες ζάντες, η χαμηλωμένη ανάρτηση και η διπλή απόληξη της εξάτμισης α λα Golf R (ή R32, και τα δυο σωστά είναι). Κάτω από το καπό συναντάμε τον 2λιτρο TSI, βελτιωμένο κατά τα γνωστά πρότυπα (φίλτρο-πρόγραμμα-εξάτμιση) στους 350 ίππους και τα 475 Nm ροπής. Το σύστημα εξαγωγής της Akrapovich με το anti-lag κάνουν σαφέστατες τις προθέσεις του εν λόγω Scirocco, μοιράζοντας και σεβαστή ποσότητα φλόγας στο μεσοδιάστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store