VW Golf 36 ετών με 1.200 ίππους απογειώνεται! (+video)

Η εταιρεία Boba Motoring έχει ειδικευτεί στη βελτίωση VW Golf 1ης και 2ης γενιάς και τα κάνει «τερατάκια». Αυτή τη φορά εκτόξευσε την ιπποδύναμη του εικονιζόμενου Golf στους 1.200 ίππους!

Αυτό το Golf συμμετείχε σε έναν αγώνα dragster, όπου κι έσπασε τα χρονόμετρα: το 400άρι το κάλυψε σε μόλις 8,77 δλ., με την ταχύτητα εξόδου να αγγίζει τα 263,5 χλμ./ώρα.

Δείτε ακόμα: Βελτιωμένο VW Golf R «καταδικάζει» supercars (+video)

Όμως παρά τα καλά νούμερα που σημείωσε, οι βελτιωτές δεν χάρηκαν ιδιαίτερα, γιατί όπως ανέφεραν ένα χρόνο πριν στην Santa Pod είχε καλύψει το 400άρι σε 8,27 δλ. Αφήνοντας στην άκρη τις λεπτομέρειες και τα νούμερα, κάτω από το καπό υπάρχει ένας 2λιτρος κινητήρας, με το turbo του να προέρχεται από την Extreme Tuners και δουλεύει με 3,3 bar πίεσης, αποδίδοντας στο στρόφαλο 1.200 ίππους. Όλη η δύναμη περνάει και στους δυο άξονες, χάρη στο σύστημα 4Motion και στο τροποποιημένο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG DQ250.

Και το καλύτερο είναι ότι είναι νόμιμο για χρήση δρόμου, με το παρουσιαστικό του να μην προδίδει επ᾽ουδενί το λύκο που κρύβεται κάτω από την… προβιά ενός μοντέλου 36 ετών!


 

Get it on Google Play Download on the App Store