Υβριδικό Audi RS 6-Ε με 1.018 άλογα! (+video)

Ο διάσημος γερμανικός βελτιωτής ABT έχει παρουσιάσει ουκ ολίγα αναβαθμισμένα Audi RS 6. Σαν το συγκεκριμένο, όμως, δύσκολα συναντάς στον δρόμο. Για την ακρίβεια, δύσκολα συναντάς κάτι ανάλογο ανεξαρτήτως μάρκας και κατηγορίας.

Η ABT πήρε τον 4.0λιτρο διπλά υπερτροφοδοτούμενο V8 των 605 ίππων της έκδοσης Performance και τον αναβάθμισε στα 730 άλογα, χάρις σε νέα ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης και εξάτμιση. Όμως δεν έμεινε εκεί. Τοποθέτησε έναν ηλεκτροκινητήρα 288 ίππων στο τούνελ της μετάδοσης, ο οποίος μάλιστα τροφοδοτεί τους πίσω τροχούς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα τετρακίνητο super-estate με πισωκίνητους «προσανατολισμούς», συνολικής απόδοσης 1.018 ίππων και 1.291 Nm ροπής!

Δείτε ακόμα: Audi RS3 Sedan ABT με 500 άλογα

Όπως είναι αναμενόμενο τα νούμερα των επιδόσεων μικρή σχέση έχουν με το εργοστασιακό RS 6 Performance. Ενδεικτικά τα πρώτα 100 χλμ./ώρα έρχονται σχεδόν μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερα (3,3 αντί 3,7 δλ.) και η τελική απελευθερώνεται πλήρως από τα ηλεκτρονικά δεσμά, ξεπερνώντας τα 320 χλμ./ώρα.

Εμφανισιακά ξεχωρίζουν οι μεμβράνες στο αμάξωμα, οι οποίες μιμούνται την διάταξη των κυκλωμάτων στις πλακέτες των ηλεκτρονικών υπολογιστών, υποδηλώνοντας το φορτίο τεχνολογίας που φέρει το RS 6-E. Επειδή, όμως, είναι και αυτοκίνητο 1.018 ίππων δεν λείπουν το αεροδυναμικό πακέτο, με ανθρακονημάτινα splitter εμπρός, διαχύτη και spoiler οροφής πίσω.

Διαβάστε επίσης: Ανωριμότητες «σπάνε» την μετάδοση του Audi RS6 (+video)

Προς το παρόν το RS 6-E αποτελεί ένα πλήρως λειτουργικό πρωτότυπο, στο στάδιο του μοντέλου προ-παραγωγής. Οι άνθρωποι της ABT δεν έχουν ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσουν στην εμπορική του διάθεση.

Get it on Google Play Download on the App Store