Η νέα κορυφαία Bentley Mulsanne Speed περνάει τα 300 χλμ./ώρα!

Η Bentley παρουσιάζει το νέο της κορυφαίο μοντέλο Mulsanne Speed με αναβαθμισμένο κινητήρα, ο οποίος προσφέρει υψηλές επιδόσεις στο βαρύ αμάξωμα των 2.685 κιλών. Κάτω από το μακρύ και επιβλητικό εμπρός καπό του πολυτελούς σεντάν, φιλοξενείται ο 6.75 λτ. V8 twin-turbocharged κινητήρας απόδοσης 530 ίππων και με αστείρευτη ροπή της τάξεως των 1.100 Nm από τις 1.750 σ.α.λ.

Το εν λόγω… μηχανοστάσιο επιταχύνει τη Mulsanne Speed στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,9 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 305 χλμ./ώρα. Παράλληλα, η Βρετανική φίρμα ανακοινώνει ότι το μηχανικό αυτό σύνολο διαθέτει και 13% χαμηλότερη κατανάλωση, αλλά μην περιμένετε και θαύματα, καθώς ανέρχεται στα 14,6 λτ./100 χλμ. Επιπλέον, η κορυφαία Bentley Mulsanne Speed εφοδιάζεται με ρυθμιζόμενη σπορ αερανάρτηση για καλύτερη δυναμική συμπεριφορά.

Εκτός από τις μηχανικές βελτιώσεις υπάρχουν και αισθητικές. Αυτές αφορούν στη μαύρη μάσκα, στα ελαφρώς σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα και στους διακριτικούς αεραγωγούς στα εμπρός φτερά. Στο υπερπολυτελές και με υψηλές ανέσεις εσωτερικό, όλες οι επιφάνειες καλύπτονται από μοναδικής απόχρωσης δέρμα, ενώ στις πόρτες έχουν τοποθετηθεί χειροποίητες επενδύσεις ανθρακονήματος.

Get it on Google Play Download on the App Store