Η BMW Σειρά 5 που πάει μόνη της!

Η BMW παρουσίασε την BMW Σειρά 5 στην αυτόνομη εκδοχή της, η οποία δεν χρειάζεται οδηγό. Πρόκειται προς το παρόν για πρωτότυπο μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με τους Γερμανούς θα μπορεί να βγει στην παραγωγή μέχρι το 2021.


Όπως και άλλα μοντέλα με αυτόνομα χαρακτηριστικά οδήγησης, έτσι και η αυτόνομη BMW Σειρά 5 είναι εφοδιασμένη με ραντάρ, αισθητήρες, κάμερες και ψηφιακό χάρτη και όλα αυτά μαζί συνεργάζονται, προκειμένου να καταστήσουν το αυτοκίνητο ικανό να κινηθεί χωρίς ανθρώπινο χέρι.

Δείτε επίσης: Το τρελό πρωτότυπο της BMW

Μάλιστα, η αυτόνομη BMW Σειρά 5 θα διαθέτει και υπηρεσία Open Mobility Cloud, η οποία αντιλαμβάνεται πότε το αυτοκίνητο περνά σε αυτόνομη λειτουργία και τότε παρέχει στον οδηγό μία σειρά από εφαρμογές με σκοπό την ψυχαγωγία του.

Επιπροσθέτως, το αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα Robot Valet Parking, που παρκάρει μόνο του το αυτοκίνητο, ενώ ο οδηγός μπορεί να το καλέσει για να έρθει να τον πάρει.

Εκτός όλων των παραπάνω, ο οδηγός θα μπορεί να προγραμματίσει τις ημερήσιες μεταφορές του και έτσι το αυτοκίνητο, μέσω live ενημέρωσης για την κίνηση στους δρόμους, επιλέγει την ενδεδειγμένη διαδρομή προκειμένου να είναι στον προορισμό του στην ώρα του.

Get it on Google Play Download on the App Store