Ιδού η νέα εντυπωσιακή BMW Z4 (+video)

H BMW αποκάλυψε πριν από λίγο την πολυαναμενόμενη Ζ4, η οποία κάνει την εμφάνισή τη σε πρωτότυπη μορφή στο Concours d’Elegance του Pebble Beach, ενώ δίνει μια δυνατή πρόγευση για το πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής που θα λανσαριστεί το 2018.


Διαβάστε ακόμη: Νέα BMW M5: Πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου (+video)

Η BMW Concept Z4 δείχνει παράλληλα τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, όπου διατηρεί κάποια παραδοσιακά γνωρίσματα έτσι ώστε να είναι αναγνωρίσιμη, αλλά σε πιο μοντέρνα μορφή. Ως κλασικό roadster ξεχωρίζει από το μακρύ μεταξόνιο, το μακρύ εμπρός καπό, τους κοντούς προβόλους και την χαμηλή θέση οδήγησης. Χαρακτηριστικά της γνωρίσματα αποτελούν οι ανάγλυφες επιφάνειες με τις έντονες πτυχώσεις σε όλες τις πλευρές του αμαξώματος, το χαμηλό ρύγχος με την παραδοσιακή μάσκα, οι μεγάλοι αεραγωγοί εμπρός και τα τριγωνικά φωτιστικά σώματα. Στο πλατύ πίσω άκρο ξεχωρίζουν τα στενόμακρα φώτα, οι δυο τραπεζοειδείς απολήξεις των εξατμίσεων και ο διαχύτης από ανθρακόνημα. Παράλληλα, το ιδιαίτερο χρώμα Energetic Orange του αμαξώματος και οι 20 ιντσών ζάντες αλουμινίου ενισχύουν περεταίρω τη μυώδη εμφάνιση της πρωτότυπης BMW Z4.

Διαβάστε ακόμη: Ξεμύτισε η νέα BMW X2 με στολή παραλλαγής!

Ιδιαίτερα μοντέρνα, μινιμάλ και high-tech είναι η εικόνα του διθέσιου εσωτερικού, όπου οι μαύρες επιφάνειες γύρω από τον οδηγό (ταμπλό, κάθισμα, επένδυση πόρτας) τονίζουν τον οδηγοκεντρικό χαρακτήρα του αυτοκινήτου. Οι δύο ψηφιακές οθόνες του πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα βρίσκονται στο ίδιο ύψος, ενώ μέσω του περιστροφικού χειριστηρίου δίπλα από τον επιλογέα των ταχυτήτων ο οδηγός μπορεί να χειριστεί τις διάφορες λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων. Επιπλέον, πάνω από τον πίνακα οργάνων υπάρχει Head-Up Display, όπου απεικονίζονται διάφορες χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσημες πληροφορίες για την πισωκίνητη BMW Concept Z4 δεν αναφέρει η μάρκα σχετικά με τους κινητήρες που θα έχει όταν μπει στην παραγωγή. Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες είχαν διαρρεύσει οι κινητήρες που θα έχει (όπως και της νέας Toyota Supra που θα έχει κινητήρες BMW). Σύμφωνα με αυτές τις ανεπίσημες πληροφορίες, η νέα Z4 θα προσφέρεται στην Ευρώπη στις εκδόσεις sDrive20isDrive30i και M40i με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων αλλά και μηχανικό.

Διαβάστε ακόμη: Αποκαλύφθηκαν οι κινητήρες για BMW Z4 και Toyota Supra

Δείτε τη BMW Concept Z4 και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store