Chevrolet Bolt EV concept είναι το μικρό του μέλλοντος!

Με το πρωτότυπο Chevrolet Bolt EV, η αμερικάνικη μάρκα δείχνει το όραμά της για ένα προσιτό σε τιμή κόμπακτ ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα κοστίζει περίπου 30.000 δολάρια (25.500 ευρώ) και θα προσφέρει περισσότερα από 200 μίλια (320 χλμ.) αυτονομίας. Χαρακτηριστικά που θεωρητικά μπορεί να καταφέρει να κάνει πραγματικότητα η Chevrolet, δεδομένης της τεχνογνωσίας που διαθέτει από το Spark EV και από το νέο Volt.

Οι μελλοντικοί οδηγοί του Bolt EV θα είναι σε θέση να επιλέξουν το στυλ οδήγησης, ρυθμίζοντας την απόκριση του γκαζιού, το ύψος του οχήματος και την ρύθμιση της ανάρτησης. Επίσης, το Bolt EV concept έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίξει σταθμούς ταχείας φόρτισης.

Σχεδιαστικά, αν και πρόκειται για πρωτότυπο δείχνει σε μεγάλο βαθμό πως θα είναι το αυτοκίνητο παραγωγής τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό. Το αμάξωμα του Bolt EV συνδυάζει στοιχεία από τα μικρά crossover και τα πολυχρηστικά, ενώ για την κατασκευή του έχει γίνει χρήση ελαφριών υλικών, συμπεριλαμβανομένου αλουμινίου, μαγνησίου, ανθρακονήματος, ακόμα και μάλλινου υφάσματος για μείωση του βάρους.

Λιτό και απέριττο είναι το εσωτερικό με τους πολύ άνετους χώρους, τις πολλές γυάλινες επιφάνειες, το επίπεδο δάπεδο και την «κυματοειδή» κονσόλα. Στο κέντρο αυτής βρίσκεται μια μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών όπου αναγράφονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες του αυτοκινήτου.

Get it on Google Play Download on the App Store