Επίσημο: Νέο Citroen C5 Aircross – Το ισχυρότερο Citroen

H Citroen παρουσίασε και επισήμως το ολοκαίνουργιο C5 Aircross το οποίο φέρνει νέα δεδομένα τόσο για την ίδια την μάρκα όσο και για την κατηγορία, ενώ θα αποκτήσει και έκδοση 300 ίππων η οποία θα είναι και ότι πιο ισχυρό έχει παρουσιάσει ποτέ η γαλλικά μάρκα.

Για ακόμη μια φορά η Citroen πρωτοπορεί αποδεικνύοντας πως είναι μία τολμηρεί μάρκα. Αυτό πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο το ολοκαίνουργιο C5 Aircross, το οποίο φέρνει νέο αέρα στην κατηγορία των SUV, τόσο με την εμφάνισή του όσο και με την τεχνολογία του.

Το Citroen C5 Aircross έχει μήκος 4,5 μ. πλάτος 1,84 μ. και ύψος 1,67 μ. ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2,73 μ. Η σχεδίασή του αντλεί σε μεγάλο βαθμό έμπνευση από το πρωτότυπο C-Aircross, ενώ στο εμπρός μέρος συναντάμε και πάλι τον χαρακτηριστικό πλέον σχεδιασμό των διπλών φώτων με στοιχεία LED και το χρωμιωμένο σήμα να εκτείνεται μέχρι τις άκρες του αμαξώματος.

Το εσωτερικό έχει να επιδείξει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών αλλά και οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων 8,0 ιντσών. Μάλιστα είναι συμβατή με κάθε είδους smart συσκευή. Στον εξοπλισμό του C5 Aircross περιλαμβάνεται πληθώρα σύγχρονων συστημάτων ασφάλειας, τελευταίας γενιάς.

Φυσικά το C5 Aircross είναι εφοδιασμένο με το σύστημα Grip Control το οποίο βελτιστοποιεί το κράτημα και προσφέρει πέντε προγράμματα λειτουργίας (Standard, Sand/άμμος, off-road, Snow/χιόνι και ESP OFF).

Το σημαντικότερο όμως είναι πως το C5 Aircross θα έχει υβριδική έκδοση με 300 ίππους (βενζινοκινητήρα 200 ίππων και δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα), η οποία θα το καθιστά και το ισχυρότερο μοντέλο ευρείας παραγωγής στην ιστορία της γαλλικής μάρκας. Μάλιστα θα έχει και τέσσερα προγράμματα λειτουργίας: Ένα πλήρως ηλεκτρικό με αυτονομία 60 χλμ., υβριδικό πρόγραμμα, μεικτό και 4×4.

Φυσικά θα υπάρχουν και πιο… γήινες εκδόσεις στην γκάμα του με 165 ή 200 ίππους και αυτόματο κιβώτιο EAT6. Το νέο Citroen C5 Aircross κάνει την πρεμιέρα του αυτές τις ημέρες στην έκθεση αυτοκινήτου της Σανγκάη.

Διαβάστε ακόμη: 

Diesel ή βενζίνη: Τι αγοράζει ο Έλληνας;

Citroen 2CV Sahara πωλήθηκε σε ασύλληπτη τιμή

Δοκιμή Citroen C4 Cactus Rip Curl 1.6 BlueHDi 100 PS

Get it on Google Play Download on the App Store