Νέο Citroen C3 και με κάμερα καταγραφής ατυχημάτων!

Λίγες ώρες μετά την χθεσινή «διαρροή» των πρώτων φωτογραφιών και στοιχείων του νέου Citroen C3, το γαλλικό μικρό αυτοκίνητο παρουσιάζεται και επίσημα, όπως είχε προγραμματιστεί να γίνει σήμερα. Το τρίτης γενιάς C3 ακολουθεί τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας, ωστόσο διατηρεί τις άφθονες καμπύλες των προκατόχων του.

Το σικ αισθητικής και πολύ μοντέρνο αμάξωμά του με μήκος 3,99 εκ., πλάτος 1,75 εκ., ύψος 1,47 εκ. και μεταξόνιο 2,54 εκ., είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από εκείνο του προγενέστερου, εκτός από το ύψος που μειώθηκε αισθητά. Σχεδιαστικά στο εμπρός άκρο συναντάμε την ψηλά τοποθετημένη μάσκα με τα φώτα ημέρας, πιο κάτω τα φώτα πορείας και χαμηλότερα τα φώτα ομίχλης. Στο πλαϊνό τμήμα υπάρχουν τα πιο διακριτικά Airbumbs (σε σχέση με του C4 Cactus), ενώ πολύ κομψό είναι και το πίσω τμήμα με τα καμπύλα σχήματα. Συνολικά, το νέο C3 θα προσφέρεται σε 36 χρωματικούς συνδυασμούς, με 9 χρώματα αμαξώματος, τρία διαφορετικά χρώματα οροφής και τέσσερα χρώματα στο εασωτερικό.

Μοντέρνο και ευχάριστο είναι και το εσωτερικό του νέου C3 με τις ευθείες γραμμές, τις επίπεδες επιφάνειες και τις απαλές καμπύλες στο ταμπλό. Στην κεντρική κονσόλα βρίσκεται τοποθετημένη η μεγάλη οθόνη αφής των 7 ιντσών του συστήματος πολυμέσων (αντίστοιχη με του C4 Cactus), από την οποία γίνεται ο έλεγχος διαφόρων λειτουργιών του αυτοκινήτου. Παρόμοιο σχεδιασμό με του C4 Cactus έχουν ακόμα τα καθίσματα τύπου «καναπέ» και οι επενδύεις στις πόρτες. Στο πίσω κάθισμα φαίνεται ότι υπάρχει αρκετός χώρος, ενώ το πορτ μπαγκάζ των 300 λίτρων είναι ίδιο σε χωρητικότητα με του προγενέστερου C3.

Παγκόσμια πρεμιέρα κάνει η on-board κάμερα ConnectedCAM Citroën, η οποία είναι τοποθετημένη πίσω από τον εσωτερικό καθρέπτη, η οποία μπορεί να συλλάβει εικόνες και βίντεο για να μοιραστούν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, αλλά και για να αποθηκευτούν ως αποδεικτικά στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος.

Την κίνηση του νέου C3 αναλαμβάνουν τα γνωστά μηχανικά σύνολα βενζίνης 1.0 PureTech 68 PS, 1.2 PureTech 82 PS και 110 PS, καθώς και ο ντίζελ 1.6 BlueHDI με 75 και 100 ίππους.

Το νέο C3 θα κάνει πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα ξεκινήσουν τέλη του 2016 με αρχές του 2017.

Get it on Google Play Download on the App Store