Νέο μικρό 5θυρο Datsun mi-DO κάνει πρεμιέρα στη Μόσχα

Στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας, η Datsun παρουσιάζει το νέο της μικρό χάτσμπακ μοντέλο με την ονομασία mi-DO, το οποίο αποτελεί την 5θυρη έκδοση του σεντάν on-DO που λανσαρίστηκε φέτος στην Ρωσία. Παράλληλα αμφότερα βασίζονται στο Lada Kalina, ωστόσο φέρουν αρκετές σχεδιαστικές αλλαγές τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό.

Το mi-DO με μήκος 3.950 χλστ. είναι κατά 387 χλστ. πιο κοντό από το σεντάν on-Do των 4.337 χλστ., ωστόσο διατήρησε το μεταξόνιο των 2.476 χλστ., το ύψος των 1.500 χλστ. και το πλάτος των 1.700 χλστ., ενώ προσφέρει αρκετά καλούς χώρους. Στον εξοπλισμό του υπάρχουν από την αρχική έκδοση ABS, μετωπικοί αερόσακοι, θερμαινόμενα εμπρός καθίσματα και καθρέπτες (άκρως απαραίτητα για  την Ρωσία) ενώ προαιρετικά προσφέρονται πλευρικοί αερόσακοι και σύστημα infotainment με οθόνη αφής.

Για την κίνηση του νέου Datsun mi-DO υπάρχει το παλιάς τεχνολογίας 1.600άρι 8βάλβιδο μηχανικό σύνολο απόδοσης 87 ίππων, συνδυασμένο με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή προαιρετικά με 4άρι αυτόματο. Η διάθεση του mi-DO στην Ρωσία θα ξεκινήσει στις αρχές του 2015.

Get it on Google Play Download on the App Store