Το παλιότερο καινούργιο αυτοκίνητο κοστίζει 1,2 εκ. ευρώ

Στη φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες η Jaguar έκανε το παράδοξο, καθώς παρουσίασε το παλιότερο καινούργιο αυτοκίνητο που έχουμε δει ποτέ και δεν είναι άλλο από την XKSS, η οποία μεγαλούργησε τη δεκαετία του ΄50 και τώρα κύλησε εκ νέου από τη γραμμή παραγωγής.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 60 χρόνια προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραγωγή της Jaguar XKSS, αφού η βρετανική μάρκα άνοιξε το χρονοντούλαπο της ιστορίας της προκειμένου να φτιάξει μέσα σε 18 μήνες ακόμη εννέα μονάδες του συγκεκριμένου μοντέλου.  Γιατί όμως εννέα μονάδες από το συγκεκριμένο μοντέλο;

Πολύ απλά επειδή τόσες μονάδες της Jaguar XKSS έλειπαν για να ολκληρωθεί η παραγωγή της. Συγκεκριμένα η Jaguar XKSS αποτελούσε την πολιτική έκδοση της αγωνιστικής D-Type, η οποία έμεινε στην ιστορία λόγω της νίκης της στο Le Mans. Η παραγωγή της ξεκίνησε το 1954 και τερματίστηκε αναπάντεχα το 1957 όταν ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο, γεγονός που δεν της επέτρεψε να ολοκληρώσει την παραγωγή της. Κάτι που μόλις έγινε λοιπόν, με την παρουσίαση ενός εκ των εννέα αυτοκινήτων στην έκθεση του Λος Άντζελες.

Δείτε ακόμη: Πωλείται η θρυλική Lancia Delta HF Integrale Evoluzione 1 Martini 5

Η αναγεννημένη Jaguar XKSS κοστίζει 1,2 εκατομμύρια ευρώ και το αυτοκίνητο θα πωληθεί σε πιστούς πελάτες της εταιρείας οι οποίοι επιθυμούν να το προσθέσουν στη συλλογή τους. Φυσικά θεωρείται δεδομένο πως η Jaguar έχει σεβαστεί ακόμη και την τελευταία βίδα στην XKSS, θέλοντας να είναι το αυτοκίνητο ολόιδιο με αυτό που μεσουράνησε στα από το 1954 έως και το 1957.

Get it on Google Play Download on the App Store