Νέα πιο σπορ Lotus Elise S Cup με αγωνιστικές προδιαγραφές

Η Lotus παράγει την πρώτη Elise S Cup για χρήση δρόμου, η οποία ενσωματώνει πολλά χαρακτηριστικά από το ομώνυμο αγωνιστικό μοντέλο και έχει εξελιχθεί στην πίστα Hethel της Lotus στη M. Βρετανία αλλά και στο Nurburgring. Συγκριτικά με την Elise S, η Elise S Cup έριξε κατά 3 δλ. το χρόνο στην Hethel μέσω των πολλών αναβαθμίσεων.

Εξωτερικά εφοδιάζεται με νέο σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, με πίσω διαχύτη, με σταθερή οροφή και με μεγάλη πίσω αεροτομή, αυξάνοντας έτσι τις κάθετες δυνάμεις που ασκούνται από 66 κιλά στα 160 χλμ./ώρα έως 125 κιλά στην τελική ταχύτητα των 225 χλμ./ώρα. Βελτιώσεις έχουν γίνει και στο στήσιμο της ανάρτησης και στο πλαίσιο, αφού εξοπλίζεται με το προδιαγραφών T45 roll cage.

Την κίνηση της νέας Lotus Elise S Cup αναλαμβάνει το 1.8 λτ. turbo μηχανικό σύνολο απόδοσης 220 ίππων και 250 Nm ροπής, το οποίο επιταχύνει το ελαφρύ αμάξωμα των 932 κιλών στα 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ., ενώ η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται στα 7,5 λτ./100 χλμ. και στα 175 γρ./χλμ. αντίστοιχα.

Η τιμή της Elise S Cup ξεκινά από τις 56.525 ευρώ στη Γερμανία.

Get it on Google Play Download on the App Store