Δείτε τι κατάφερε η Lotus μετά από σχεδόν μισό αιώνα

Μπορεί για κάποιες εταιρείες το ζητούμενο να είναι το ύψος των ετήσιων κερδών, για κάποιες άλλες όμως το θέμα είναι απλώς να επιστρέψουν στην κερδοφορία. Πόσο μάλλον όταν αυτά είχαν να έρθουν από την δεκαετία του 1970. Ο λόγος για τη Lotus που θα κλείσει το 2016 με κέρδη, πρώτη φορά μετά από τόσες δεκαετίες.

Χαράς ευαγγέλια για τους ιθύνοντες της Lotus λοιπόν, που πρόκειται να κλείσει το 2016 με λεφτά στην άκρη… Κάτι για το οποίο, όπως λένε στη βρετανική μάρκα, ευθύνεται κυρίως η Evora 400 η οποία στις Η.Π.Α. ξεπούλησε από τον περασμένο Μάρτιο.

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της βρετανικής μάρκας, από μόνες τους όμως δεν θα ήταν αρκετές για να της χαρίσουν κέρδη, αν δεν είχε υπάρξει στο παρελθόν μείωση του προσωπικού κατά 400 θέσεις (από τους 1.200 εργαζόμενους έμειναν 800).

Δείτε επίσης: Honda Civic 1.850 ίππων πατάει όποιον τα βάζει μαζί του (+video)

Ενδεικτικά είναι τα λόγια του επικεφαλής της μάρκας Jean-Marc Gales ο οποίος δήλωσε πως «από την εποχή του Chapman είχαμε να εμφανίσουμε κέρδη. Κάναμε κάποιες περικοπές, αυξήσαμε την αποδοτικότητά μας και αντί να βγάζουμε νέα μοντέλα περιοριστήκαμε στη δημιουργία ειδικών εκδόσεων των μοντέλων της υπάρχουσας γκάμας μας. Έτσι ήρθε η επιτυχία.».

Εμείς να θυμίσουμε πως καρπός της πολιτικής αυτής είναι και το πρόσφατο δημιούργημα της μάρκας, η Exige Sport 380, που είναι η ταχύτερη Exige που κατασκευάστηκε ποτέ (διαβάστε εδώ και δείτε την Lotus Exige Sport 380).

Get it on Google Play Download on the App Store