Ιστορική Lamborghini Miura P400 SV γύρισε από τον κόσμο των… νεκρών (+video)

Η εικονιζόμενη Lamborghini Miura P400 SV που πρωταγωνιστεί στο video γύρισε στην κυριολεξία από τον κόσμο των νεκρών, καθώς ήταν σε άθλια κατάσταση. Πλέον όμως ζει και βασιλεύει χάρη στην αναβίωση από το PoloStorico.

H συγκεκριμένη Lamborghini Miura P400 SV με αριθμό σασί 4846 παρουσιάστηκε το 1971 στο Σαλόνι της Γενεύης, ως έκδοση προπαραγωγής της Miura SV στο σταντ του Bertone, παράλληλα με την Countach η οποία βρισκόταν στο περίπτερο της ίδιας της Lamborghini.

Το αυτοκίνητο ήταν πραγματικά μοναδικό, καθώς διέθετε αρκετά μέρη από την Miura S, ενώ έφερε και νέα χαρακτηριστικά τα οποία αργότερα είδαμε στην SV παραγωγής.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη Lamborghini Huracan Spyder βουτηγμένη στα ανθρακονήματα

Το δύσκολο έργο της αναβίωσης του μοντέλου έφερε σε πέρας το τμήμα ιστορικών μοντέλων της Lamborghini, το οποίο ονομάζεται PoloStorico. Αυτό εργάστηκε ένα χρόνο επάνω στο αυτοκίνητο και για να το κάνει ακριβώς ίδιο με το αυτοκίνητο που κύλησε από τη γραμμή παραγωγής πριν από 45 χρόνια χρησιμοποίησε φωτογραφίες της αλλά και έγγραφα από το αρχείο της ιταλικής μάρκας.

Όλα τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φυσικά γνήσια, ο κινητήρας είναι ο ίδιος αλλά έγινε ανακατασκευή του και το εσωτερικό έχει επίσης νέα υλικά, τα οποία είναι πιστά σε εμφάνιση με τα αυθεντικά που αφαιρέθηκαν.

Το PoloStorico μάλιστα τονίζει τη σημασία του πρώτου του έργου αναφέροντας στην ανακοίνωσή του πως η αναβίωση της Miura P400 SV είναι ιστορικής σημασίας καθώς η Miura φέτος γιόρτασε μισό αιώνα ζωής και θεωρείται πρόγονος των σύγχρονων supercars.

Ας την απολαύσουμε λοιπόν στο video που ακολουθεί.

Get it on Google Play Download on the App Store