Τέλος οι ντίζελ κινητήρες για τη Volvo!

Με δηλώσεις του στη γερμανική Frakfurter Allgemeine, ο Πρόεδρος της Volvo κ. Hakan Samuelsson, αποκάλυψε ότι η εταιρεία δεν θα εξελίξει από εδώ και πέρα κάποιον νέο diesel κινητήρα, γιατί πλέον το κόστος για τη μείωση των εκπομπών των οξειδίων του αζώτου (NOx) του diesel ώστε να εναρμονιστεί στις νέες νόρμες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ασύμφορο.

Ο κ. Samuelsson τόνισε επίσης ότι η Volvo θα συνεχίσει να αναβαθμίζει την υπάρχουσα γενιά των diesel μοτέρ της που έχει παρουσιαστεί πριν μια τετραετία ώστε αυτά να πληρούν τις επερχόμενες νόρμες των εκπομπών ρύπων, όμως αυτό θα συμβεί περίπου μέχρι και το 2023, όταν και οι αμέσως επόμενες νόρμες θα καταστήσουν ασύμφορη την εξέλιξη ακόμη και αυτών των μοτέρ.

Με λίγα λόγια ο Πρόεδρος της Volvo προανήγγειλε το τέλος των diesel κινητήρων στη γκάμα της εταιρείας σε 6 χρόνια από σήμερα, ενώ παράλληλα αποκάλυψε ότι στη θέση τους η Volvo θα επενδύσει σε ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα, με το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητό της να λανσάρεται το 2019.

Θυμίζουμε ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο κ. Samuelsson είχε τονίσει ότι οι diesel κινητήρες θα αποτελέσουν παρελθόν από το 2020 και μετά γενικότερα στην αυτοκίνηση, λόγω και πάλι των νέων ορίων ρύπων που θα καταστήσουν εντελώς ασύμφορη την εξέλιξή τους.

Διαβάστε ακόμα: 

Δοκιμή Volvo XC90 T6 AWD 2.0 320 hp 7θέσιο 

Made in China το πρώτο ηλεκτρικό της Volvo 

Έρχονται νέα μέτρα για την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη;

Get it on Google Play Download on the App Store