«Μαϊμού» ασφαλιστήρια. Δείτε με ένα κλικ αν έχετε έγκυρο ασφαλιστήριο

7
|

Τα ραβασάκια για ανασφάλιστα αυτοκίνητα έφεραν στο προσκήνιο και ένα άλλο πρόβλημα. Αυτό τον αφερέγγυων ασφαλιστικών συμβούλων οι οποίοι προσκομίζουν στους ιδιοκτήτες ασφαλισμένων αυτοκινήτων εικονικά («μαϊμού») ασφαλιστήρια.

Οι επιτήδειοι που βγάζουν χρήματα σε βάρος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων είναι πολλοί από ότι φαίνεται καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες ιδιοκτήτες αυτοκινήτου που πίστευαν πως έχουν ασφαλισμένο το αυτοκίνητό τους, τελικά βρέθηκαν με ραβασάκι 250 ευρώ.

Για να είστε σίγουροι λοιπόν πως δεν έχετε ένα εικονικό ασφαλιστήριο στα χέρια σας και πως τα λεφτά πάνε στην ασφάλιση του αυτοκινήτου σας και όχι στην τσέπη κάποιου επιτήδειου, στην online εφαρμογή από το Κέντρο Πληροφοριών του Επικουρικού Κεφαλαίου Ασφάλισης Αυτοκινήτων, μπορείτε να δείτε αν το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας είναι σε ισχύ αλλά και σε ποια ασφαλιστική εταιρεία.

Η διαδικασία είναι απλή καθώς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ εδώ, στη συνέχεια κλικ στο πεδίο «Έλεγχος Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχήματος». Αμέσως μετά συμπληρώνετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το ΑΦΜ του ώστε να ενημερωθείτε για την διάρκεια του συμβολαίου και την εταιρία που έχει κάνει την ασφάλιση.

Αν το όχημά σας δεν είναι ασφαλισμένο, θα σας βγει σχετικό μήνυμα που θα σας ενημερώνει σχετικά

Διαβάστε ακόμη:

Σε ισχύ τα τέλη κυκλοφορίας ανά μήνα: Όλες οι λεπτομέρειες

«Μνημονιακά διόδια» στην Εγνατία Οδό