Στην παραγωγή το εντυπωσιακό ηλεκτρικό Audi e-tron Sportback των 503 ίππων

Αδιαμφισβήτητα, το Audi e-tron Sportback είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά δημιουργήματα της γερμανικής μάρκας και ο χαρακτηρισμός αυτός δεν αφορά μόνο στην εμφάνισή του αλλά και στο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Και πλέον η Audi επιβεβαίωσε την παραγωγή του.

Βέβαια η έκδοση παραγωγής ίσως να μην είναι το ίδιο εντυπωσιακή, σίγουρα όμως θα είναι ένα ξεχωριστό ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βάλει την γερμανική μάρκα για τα καλά στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων.

Η κατασκευή του Audi e-tron Sportback θα πραγματοποιείται στο εργοστάσιο της εταιρίας στις Βρυξέλλες και αναμένεται να ξεκινήσει το 2019.

Να θυμίσουμε πως το πρωτότυπο Audi e-tron Sportback διαθέτει σύστημα κίνησης που αποτελείται από τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν τοποθετημένο στον εμπρόσθιο άξονα και δύο στον πίσω. Η συνολική απόδοσή του αγγίζει τα 435 άλογα – ή 503 άλογα στο «Sport mode», με τη ροπή να είναι στα 800 Nm.

Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα απαιτεί μόνο 4,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 210 χλμ./ώρα. Ως προς την μπαταρία, αυτή έχει μεγάλη χωρητικότητα 95 kWh, είναι τοποθετημένη στο κέντρο του αυτοκινήτου επιτρέποντας αναλογία βάρους 52:48 εμπρός/πίσω, ενώ προσφέρει αυτονομία με μία φόρτιση πάνω από 500 χλμ.

Μένει λοιπόν να δούμε τι από όλα αυτά τα παραπάνω στοιχεία θα κρατήσει η Audi για την έκδοση παραγωγής του μοντέλου και αν θα καταφέρει να δώσει στο κοινό ένα ηλεκτροκίνητο με αυτονομία που δεν θα σου προκαλεί άγχος.

Διαβάστε ακόμη:

Για πρώτη αφορά Audi με 0% επιτόκιο

Τα ακριβότερα αυτοκίνητα που πωλήθηκαν στην Ελλάδα τον Μάιο

Get it on Google Play Download on the App Store