Φθηναίνουν τα made in Japan αυτοκίνητα

Ένα πολύ σημαντικό βήμα έγινε για την κατάργηση του φόρου εισαγωγής 10% σε όλα τα αυτοκίνητα που εισάγονται από την Ιαπωνία στην Ευρώπη, ύστερα από τη χθεσινή συμφωνία σε πολιτικό επίπεδο για κατάργηση του δασμού αυτού και την ελεύθερη είσοδο των ιαπωνικών αυτοκινήτων στην Ε.Ε.

Πλέον, αναμένεται σήμερα να υπογραφεί και επίσημα από τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας κ. Shinzo Abe, τον Ευρωπαϊκό Επίτροπο κ. Jean-Claude Juncker και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Donald Trusk η συμφωνία αυτή, η οποία σημειωτέον συζητείται εδώ και τουλάχιστον μια τετραετία.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η συμφωνία αυτή είναι μέρος μια μεγαλύτερης συμφωνίας απελευθέρωσης του εμπορίου μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιαπωνίας και εκτός από την κατάργηση του φόρου για τα αυτοκίνητα, θα φέρει αντίστοιχη κατάργηση της φορολογίας αγροτικών προϊόντων που προέρχονται από την Ε.Ε. όπως π.χ. το τυρί, που ισχύει σήμερα στην Ασιατική χώρα.

Μετά τη νέα αυτή συμφωνία αναμένεται η εισαγωγή αυτοκινήτων στην Ε.Ε. που κατασκευάζονται στην Ιαπωνία να είναι πιο φθηνή κάτι που θα βοηθήσει και στη μείωση των τελικών τιμών τους. Σε ό,τι αφορά στο πότε θα μπει και πρακτικά σε ισχύ η κατάργηση του φόρου, αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες, όταν και ολοκληρωθεί το πλήρες κείμενο της συμφωνίας.

Διαβάστε ακόμα: 

Honda Type R: Η ιστορία και οι συμβολισμοί πίσω από την ονομασία 

Νούμερο ένα η Subaru στα τετρακίνητα 

Ελπίδες για νέο Mitsubishi Evo αλλά…

Get it on Google Play Download on the App Store