Ανάκληση 8.269 Nissan Note και Tiida στην Ελλάδα

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ανακοίνωσε ότι η εταιρεία Nικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., επίσημη αντιπρόσωπος της Nissan στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Πολιτικής Προτασίας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Nissan Note και Tiida.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά σε 8.269 αυτοκίνητα με ημερομηνία παραγωγής για το Note από 30/8/2005 έως και 19/7/2013, ενώ για το Tiida από 23/1/2007 έως 19/7/2013 και αφορά στην αντικατάσταση των αναφλεκτήρων του αερόσακου του συνοδηγού.

Βάσει πληροφοριών από τον κατασκευαστή των αερόσακων (Takata), υπάρχει περίπτωση να προκύψει αλλοίωση του προωθητικού αερίου, η οποία μπορεί υπό συγκεκριμένες συνθήκες να οδηγήσει σε ασυνήθιστη εκτόνωση του αερόσακου του συνοδηγού.

Μετά από ενημέρωση που δημοσιοποιήθηκε από την Takata για το 2016, η Nissan αποφάσισε να ανακαλέσει συγκεκριμένα αυτοκίνητα που εξοπλίζονται με αερόσακο συνοδηγού, που διαθέτει αναφλεκτήρα τύπου SP12. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Στην Ελλάδα, όλοι οι κάτοχοι των συγκεκριμένων οχημάτων θα ειδοποιηθούν σχετικά τον Οκτώβριο του 2017 με συστημένες επιστολές από την Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε., προκειμένου να προσέλθουν στο πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Συνεργείο της Nissan για να γίνει η αντικατάσταση των αναφλεκτήρων του αερόσακου του συνοδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι καταναλωτές παρακαλούνται να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και στους αριθμούς 210 348931 και 210 3489438.

Διαβάστε ακόμα: 

Δοκιμή Nissan Qashqai 1.2 DIG-T 135 PS 

Νέες καλοκαιρινές προσφορές για τα μοντέλα της Nissan 

Το Nissan Navara παίζει φουλ επίθεση

 

Get it on Google Play Download on the App Store