Η Toyota ετοιμάζει αυτοκίνητα με «αόρατες» κολόνες

Οι αυξημένες απαιτήσεις παθητικής ασφάλειας αλλά πολλές φορές και ο σχεδιασμός των αυτοκινήτων, έχουν οδηγήσει σε μερικά μοντέλα με κακή ορατότητα, καθώς οι εμπρός κολόνες (και όχι μόνο) περιορίζουν αρκετά το οπτικό πεδίο του οδηγού. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει η Toyota και μάλιστα με τρόπο οικονομικό που δεν απαιτεί ένα σωρό τεχνολογία και κάμερες (όπως έχουμε δει στο παρελθόν από άλλες εταιρείες).

Διαβάστε ακόμη: Ο τροχός του μέλλοντος

Σύμφωνα λοιπόν με τα σχέδια που κατέθεσε η Toyota στο αμερικάνικο γραφείο ευρεσιτεχνιών, ένα σύστημα από κατάλληλα τοποθετημένους καθρέφτες θα μπορούν να αντικατοπτρίζουν (όπως φαίνεται και στο σκίτσο πιο πάνω) το πεδίο πίσω από την εμπρός κολόνα του αυτοκινήτου.

Αν και ακόμη δεν έχουμε λεπτομέρειες για το πώς ακριβώς δουλεύει το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο η Toyota ονομάζει «Apparatuses and Methods for Making an Object Appear Transparent» σίγουρα θα μπορεί να βρει εφαρμογή σε όλες τις κολόνες του αυτοκινήτου και όχι μόνο στις εμπρός.

Δείτε επίσης: Εντυπωσιακό video slowmotion από τα σωθικά ενός Wankel

Κάτι που σίγουρα θα δώσει λύση στο αιώνιο πρόβλημα τις περιφερειακής ορατότητας του οδηγού, ενώ παράλληλα θα λύσει και τα χέρια των σχεδιαστών που δεν θα περιορίζονται πλέον από την θέση και το πάχος των κολόνων του αυτοκινήτου.

Προς το παρόν φυσικά μιλάμε για μία πατέντα, ενώ ακόμη η Toyota δεν έχει δώσει στοιχεία για το αν και πότε θα οδηγηθεί στην παραγωγή.

Get it on Google Play Download on the App Store