Τα SUV κάνουν τον Wankel από πρωταγωνιστή… κομπάρσο

Όσοι μας παρακολουθείτε θα γνωρίζετε πως η Mazda ετοιμάζεται να επαναφέρει τον Wankel κινητήρα στην γκάμα της, καθώς το έχουμε γράψει από τον περασμένο Απρίλιο, όπως μπορείτε να δείτε εδώ. Πλέον θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο κάτι τέτοιο, αλλά ο Wankel δεν θα πρωταγωνιστεί…

Δείτε ακόμη: Να τι γίνεται όταν ένα αυτοκίνητο πέφτει σε λακκούβα (+video)

Και αυτό γιατί η Mazda θα τον επαναφέρει στο προσκήνιο ως range extender (θα λειτουργεί για να φορτίζει τις μπαταρίες ως γεννήτρια) σε ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι έτοιμο το 2019.

Μάλιστα, όπως λένε οι πληροφορίες μας, πρόκειται για ένα μοντέλο το οποίο θα κάνει την εμφάνισή του μόνο στην αγορά της Β. Αμερικής, καθώς στην Ευρώπη αλλά και στην Ασία, αυτό θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό.

Διαβάστε επίσης: Ο Κ.Ο.Κ. αλλάζει – Πρόστιμα σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια

Πάντως, οι ελπίδα να ξαναδούμε τον Wankel πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο που θα φορτίζει μπαταρίες… δεν έχει πεθάνει ακόμη. Και αυτό γιατί ο κύριος Mitsuo Hitomi, υπεύθυνος εξέλιξης κινητήρων της Mazda είπε πως «δεν είναι η τεχνολογία που μας περιορίζει σχετικά με την επαναφορά του Wankel σε σπορ μοντέλο. Το ζήτημα είναι οικονομικό, καθώς θα πρέπει να δημιουργούμε αυτοκίνητα που πάνε καλά εμπορικά. Και αυτά είναι τα SUVκαι τα crossover και όχι τα σπορ μοντέλα.».

Get it on Google Play Download on the App Store