Θα κατασκευάσει η Toyota αυτόματο-χειροκίνητο κιβώτιο;

Στις αρχές του Οκτωβρίου σας είχαμε παρουσιάσει μία από τις καινοτομίες που είχε το νέο πρωτότυπο της Toyota, το GR HV, η οποία ήταν το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με την χειροκίνητη λειτουργία.

Δείτε ακόμη: Ελληνική Lamborghini βγάζει μέχρι και 5000 άλογα! (+video)

Όπως φαίνεται και από την εικόνα, στο ταμπλό υπάρχουν τα κουμπιά για τον έλεγχο του αυτομάτου κιβωτίου (P, R, N, D), ενώ πάνω στον επιλογέα ταχυτήτων φαίνεται ξεκάθαρα η διάταξη των έξι σχέσεων στο χειροκίνητο κιβώτιο.

Η Toyota δεν είχε δώσει πολλές πληροφορίες τότε σχετικά με την συγκεκριμένη τεχνολογία, καθώς το μόνο που ανέφερε ήταν πως με το πάτημα του κόκκινου κουμπιού «M» στο ταμπλό, το κιβώτιο από αυτόματο γίνεται χειροκίνητο.

Ο project manager όμως, κύριος Tomohiko Shishido, βρέθηκε στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκιο και μίλησε για το συγκεκριμένο κιβώτιο και θόλωσε περισσότερο τα νερά. Και αυτό γιατί ενώ παραδέχτηκε πως υπάρχει ενδιαφέρον από το κοινό και από την ίδια την μάρκα, δεν είναι σίγουρο αν θα βγει στην παραγωγή.

Διαβάστε επίσης: Σπάνιο αγωνιστικό Mazda RX-7 χωρίς αγώνα ξεπερνά τις 200.000€

Συγκεκριμένα, ο κύριος Tomohiko Shishido είπε πως «οι πελάτες μας θέλουν αυτόματο κιβώτιο αλλά κάποιες φορές θέλουν και την αίσθηση του χειροκίνητου και με αυτό το κιβώτιο τα έχουν και τα δύο. Μάλιστα θα μπορούσε να είναι σε ένα κανονικό αυτόματο, ακόμη και σε CVT με εικονικές σχέσεις. Θα ήθελα πολύ να δω το κιβώτιο στην παραγωγή. Θα ήταν παράξενο να παρουσιάζαμε κάτι τέτοιο χωρίς να έχουμε βλέψεις για την παραγωγή του.».

Get it on Google Play Download on the App Store