Hennessey με 1.600 PS και τελική 484 χλμ./ώρα (+video)

Η αμερικάνικη εταιρεία Hennessey φημίζεται για τα σκληροπυρηνικά δημιουργήματά της που αγγίζουν το όριο της φαντασίας και το Venom F5 δεν αποτελεί εξαίρεση. Και αυτό γιατί και η εμφάνισή του είναι εξωφρενική και οι επιδόσεις του, καθώς το μοτέρ του αποδίδει 1.600 ίππους.

Δείτε ακόμη: Χαράτσι για όσους πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας

Μπορεί να άργησε η Hennessey να μας παρουσιάσει το νέο της καμάρι αλλά τελικά άξιζε η αναμονή. Και αυτό γιατί το Venom Hennessey είναι, τουλάχιστον όπως ισχυρίζεται η ίδια, το ταχύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο, καθώς έχει μοτέρ που αποδίδει 1.600 ίππους και υπόσχεται τελική ταχύτητα 482 χλμ./ώρα.

Συγκεκριμένα, κάτω από το αμάξωμα έργο τέχνης και αεροδυναμικής, με αεροδυναμικό συντελεστή 0,33 cd (0,38 cD έχει η Bugatti Chiron) έχει μοτέρ 7.4 λτ.V8 το οποίο αποδίδει 1.600 ίππους και 1.762 Nm ροπής.

Όλη αυτή η ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου, αυτόματου κιβωτίου (προαιρετικά διατίθεται και χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων). Κύρια χαρακτηριστικά της φυσικά είναι η ενεργή αεροδυναμική, η οποία στο πρόγραμμα Vmax αλλάζει τη θέση των της πίσω αεροτομής και σφραγίζει τα κενά σε διάφορα σημεία, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί.

Όσον αφορά στις επιδόσεις του υπεραυτοκινήτου της Hennessey, ενδεικτικό είναι πως για να πιάσει τα 300 χλμ./ώρα από στάση χρειάζεται μόλις 10 δλ. ενώ σε λιγότερο από 20 δλ. φτάνει στα 400 χλμ.ώρα. Η τελική ταχύτητά του VenomF5 είναι 484 χλμ./ώρα.

Διαβάστε επίσης: Η Porsche ξαναφτιάχνει ταμπούρα! (+video)

Συνολικά θα κατασκευαστούν μόλις 24 μονάδες οι οποίες θα κατασκευαστούν στο Τέξας και θα κοστίζουν περίπου 1.500.000 ευρώ. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση και να πάρουν έγκριση από τον ίδιο τον John Hennessey προκειμένου να πάρουν τα κλειδιά του αυτοκινήτου στα χέρια τους…

Get it on Google Play Download on the App Store