Τρακάρισμα με γνήσια και «μαϊμού» ανταλλακτικά σοκάρει (+video)

Στο autogreeknews.gr έχουμε θίξει πολλές φορές το θέμα των ανταλλακτικών αυτοκινήτων, τις κατηγορίες τους και τις διαφορές τους. Όπως για παράδειγμα την σοκαριστική διαφορά ανάμεσα σε γνήσια και “μαϊμού” φρένα. Αυτή τη φορά όμως, η VW Ιρλανδίας μας βοηθά με το video της να καταδείξουμε το πόσο σημαντικό είναι να επιλέγουμε τα σωστά ανταλλακτικά για το αυτοκίνητό μας.

Δείτε ακόμη: Κ.Ο.Κ. Έρχονται αυξήσεις ορίων ταχύτητας και μειώσεις προστίμων

Και αυτό γιατί, όπως θα δούμε και στο video που ακολουθεί πιο κάτω και μας παρουσιάζει τις δοκιμές πρόσκρουσης ενός VW Golf με γνήσια ανταλλακτικά και ενός άλλου με «μαϊμού» (δείχνει αναλυτικά τι έχει αλλαχθεί και τι όχι) οι διαφορές είναι τρομακτικές ακόμη και στην μικρή ταχύτητα των 15 χλμ./ώρα.

Και αυτό γιατί εκτός του ότι το αυτοκίνητο με τα μη γνήσια ανταλλακτικά έχει παραμορφωθεί περισσότερο, έχουν ανοίξει οι αερόσακοι στο εσωτερικό του και έχει σπάσει το εμπρός παρμπρίζ. Κάτι που συνεπάγεται εκτός από μεγαλύτερη επικινδυνότητα, πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής.

Και για να μην πουν κάποιοι πως η VW παρουσιάζει τα πράγματα όπως την βολεύουν, φρόντισε να πιστοποιήσει τον έλεγχο από την ανεξάρτητη εταιρεία πιστοποιήσεων Dekra.

Διαβάστε επίσης: Πως και γιατί ο κινητήρας χάνει απόδοση

Για αυτό, καλό θα είναι να την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να επισκευάσουμε ένα αυτοκίνητο, να σκεφτούμε καλά τι ανταλλακτικά είναι αυτά που θέλουμε για το αυτοκίνητό μας.

Get it on Google Play Download on the App Store