Γιατί έχει αεραγωγό κάτω από το κάθισμα το Toyota Yaris;

Πολλές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με πολλά παράξενα χαρακτηριστικά στα αυτοκίνητα που δοκιμάζουμε κατά καιρούς και το υβριδικό Toyota Yaris δεν ήταν εξαίρεση (διαβάστε την δοκιμή του εδώ). Και αυτό γιατί κάτω από το πίσω κάθισμά του υπάρχει μία εισαγωγή αέρα, η οποία δεν υπάρχει σε άλλα αυτοκίνητα.

Δείτε ακόμη: Σωστό ή λάθος να φρενάρεις με τον κινητήρα; (+video)

Έτσι και εμείς ψάξαμε να δούμε γιατί μπορεί να υπάρχει εκεί κάτω εισαγωγή αέρα. Και τελικά η απάντηση είναι για την επαρκή ψύξη των μπαταριών, οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από το πίσω κάθισμα.

Μάλιστα, έπειτα από μία σύντομη αναδρομή στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου, είδαμε πως απαιτείται και ειδική φροντίδα για να μπορεί πάντα να διοχετεύει την σωστή ποσότητα αέρα για την ψύξη των μπαταριών του υβριδικού συστήματος.

Σκοπός του αεραγωγού είναι να ψύχει την υβριδική μπαταρία, για αυτό και δεν πρέπει ποτέ να είναι μπλοκαρισμένος, αλλιώς οι λειτουργίες της μπαταρίας  θα περιοριστούν και θα προκαλέσουν επιδείνωση στην κατανάλωση καυσίμου.

Συνιστάται ο περιοδικός καθαρισμός της εισαγωγής και συγκεκριμένα ενός φίλτρου που βρίσκεται μέσα σε αυτόν με την χρήση μιας ηλεκτρικής σκούπας (για να αφαιρεθεί η σκόνη).

Διαβάστε επίσης: Σωστή χρήση και συντήρηση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο

Σε κάθε περίπτωση, ο κατασκευαστής έχει προνοήσει και αν υπάρξει θέμα με το φίλτρο του αεραγωγού, θα ανάψει στην οθόνη πολλαπλών λειτουργιών ειδική ενδεικτική λυχνία.

Get it on Google Play Download on the App Store