Video: Αυτόνομη οδήγηση Mercedes E-Class στην Ελλάδα

Η νέα Mercedes-Benz E-Class είναι εφοδιασμένη με υπερσύγχρονα συστήματα τα οποία καθιστούν το αυτοκίνητο ικανό να κινηθεί μόνο του, μετατρέποντας τον οδηγό σε… συνοδηγό. Εμείς είχαμε στα χέρια μας την νέα E-Class 200d που διαθέτει το Intelligent Drive το οποίο διαθέτει πολλές επιμέρους τεχνολογίες που με τη σειρά τους καθιστούν ουσιαστικά το αυτοκίνητο αυτόνομο.

Δείτε ακόμη: Οι τιμές του νέου Honda Civic Type R σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σε συνδυασμό μάλιστα με τους νέους, υπερσύγχρονους αυτοκινητόδρομους οι οποίοι έχουν εξαιρετικές διαγραμμίσεις και τέλειες υποδομές το αυτοκίνητο συμπεριφέρεται εξαιρετικά.

Όπως θα δούμε και στο video που ετοιμάσαμε πιο κάτω η Mercedes E-Class Coupe διατηρεί σταθερά την απόσταση από το προπορευόμενο αυτοκίνητο και όταν ανάβουμε φλας αλλάζει λωρίδα μόνη της. Η ταχύτητά της αυξάνεται, το τιμόνι στρίβει και ο οδηγός το μόνο που κάνει είναι να παρατηρεί την διαδικασία. Μόλις η προσπέραση ολοκληρωθεί ανάβουμε φλας και το αυτοκίνητο επιστρέφει μόνο του στην δεξιά λωρίδα.

Το σύστημα Intelligent Drive της Mercedes μπορεί να διατηρεί σταθερή ταχύτητα, ακόμη και να ακινητοποιεί το αυτοκίνητο σε συνθήκες κίνησης και να το εκκινεί εκ νέου, χωρίς καμία συμμετοχή από τον οδηγό, κάνοντας έτσι το σταμάτα-ξεκίνα μέσα στην πόλη πολύ πιο ανώδυνο.

Διαβάστε επίσης: Σωστή χρήση και συντήρηση του κλιματισμού στο αυτοκίνητο

Αρκετά όμως με τα λόγια. Ας δούμε στο video που ακολουθεί την Mercedes E Class Coupe να κάνει μόνη της προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα. Μετά από αυτό έχουμε και το video animation της ίδιας της Mercedes που εξηγεί όλα τα συστήματα αυτόνομης οδήγηδης της E-Class αναλυτικά.

Get it on Google Play Download on the App Store