Οι τιμές του Volvo XC40 στην Ελλάδα και που θα το δείτε Live (+video)

Το Volvo XC40 αποκαλύφθηκε και επισήμως από την σουηδική μάρκα, πριν από λίγο καιρό και πλέον βρίσκεται και στην χώρα μας. Το νέο, μικρομεσαίο premium SUV φιγουράρει στο Golden Hall ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία δέχεται ήδη παραγγελίες.

Δείτε ακόμη: Απίστευτη χασούρα από την απάτη με τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Το Volvo XC40 είναι το μικρότερο SUV στη γκάμα της μάρκας και έρχεται με νέα εμφάνιση, πολλές νέες τεχνολογίες, αλλά και με μια πλήρη γκάμα κινητήρων. Το νέο μοντέλο κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Γάνδη του Βελγίου. Από πλευράς διαστάσεων, το νέο XC40 έχει μήκος 4.425 χιλιοστών, πλάτος 1.863 χιλιοστών, μεταξόνιο 2,702 μέτρων και ύψος 1.652 χιλιοστών. Πολύ καλή είναι η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, η οποία αγγίζει τα 460 λίτρα, μαζί με τον έξτρα χώρο αποθήκευσης κάτω από το δάπεδο.

Οι προτεινόμενες τιμές του Volvo XC40 στην χώρα μας ξεκινούν από τα 30.713 ευρώ για το βενζινοκίνητο Τ3 των 1.500 κ.εκ. με τους 156 ίππους. Ακολουθεί το πετρελαιοκίνητο 2.0 λτ. D3 των 150 ίππων, με τιμές από 35.194 ευρώ (διατίθεται και με τετρακίνηση αλλά και με το αυτόματο κιβώτιο Geartronic, 8 σχέσεων).

Στην κορυφή της γκάμας του Volvo XC40 τοποθετούνται οι εκδόσεις με τους κινητήρες diesel D4 και βενζίνης Τ5, απόδοσης 190 και 247 ίππων αντίστοιχα. Είναι διαθέσιμες αποκλειστικά με τετρακίνηση (AWD) και αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, στις εκδόσεις εξοπλισμού Momentum και R-Design, με τιμές από 49.352 ευρώ, για τις εκδόσεις με τον κινητήρα D4 και από 50.177 ευρώ για τις βενζινοκίνητες T5.

Να θυμίσουμε πως το Volvo XC40 είναι το πρώτο μοντέλο της σκανδιναβικής μάρκας που βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture) και ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες, που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90, όπως η ενεργή υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.

Διαβάστε επίσης: Δοκιμή πρόσκρουσης για το νέο Volvo XC40 (+video)

Ανάμεσα στα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας του XC40 ξεχωρίζουν τα συστήματα αποφυγής εμπρόσθιων συγκρούσεων City Safety τελευταίας γενιάς, αποφυγής εκτροπής από το δρόμο Run-Off Road Mitigation και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα Oncoming Lane Mitigation.

Get it on Google Play Download on the App Store