Καινοτομία της 10ετίας το Toyota Mirai από τους Γερμανούς!

Το Toyota Mirai, το οποίο θα παραλάβουν τις προσεχείς εβδομάδες οι πρώτοι Ευρωπαίοι πελάτες σε Γερμανία, Δανία και Αγγλία, είναι η καλύτερη καινοτομία της δεκαετίας 2005-2015: το όχημα κυψελών καυσίμου επικράτησε στην κορυφή της κατάταξης του Κέντρου Διοίκησης της Αυτοκινητοβιομηχανίας στη Γερμανία (CAM) με τις 100 σημαντικότερες καινοτομίες μηχανολογίας αυτοκινήτου σε όλο τον κόσμο. Για να έχει μία ολοκληρωμένη εικόνα, η ομάδα CAM, που εδρεύει στο Bergisch Gladbach με επικεφαλής τον Καθηγητή Dr. Stefan Bratzel, εξέτασε διεξοδικά 8.000 νέες καινοτομίες από το 2005 έως το 2015. Αυτές αξιολογήθηκαν ως προς τη συνάφειά τους με την  αγορά και τη βιομηχανία καθώς και για το επίπεδο καινοτομίας τους.

Νικητής αναδείχτηκε το παγκοσμίως πρώτο sedan κυψελών καυσίμου μαζικής παραγωγής  που ήταν διαθέσιμο για το κοινό. Μέσα στην κυψέλη καυσίμου το υδρογόνο μετατρέπεται σε ηλεκτρισμό για τη λειτουργία του ηλεκτροκινητήρα 114 kW/155 HP. Τα FCVs είναι επίσης οχήματα μηδενικών ρύπων που εκπέμπουν μόνο νερό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είναι εύκολα στη χρήση τους όπως τα συμβατικά και μπορούν να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα χάρη στην αυτονομία και το χρόνο ανεφοδιασμού τους, που και στις δύο περιπτώσεις είναι εφάμιλλα ενός βενζινοκίνητου οχήματος.

Η λίστα του Top-10 των καινοτομιών στα αυτοκίνητα τη δεκαετία 2005-2015 περιλαμβάνει συνολικά τα εξής μοντέλα και τεχνολογίες:

  1. Toyota Mirai
  2. Tesla Model S
  3. Toyota Prius PHEV
  4. Σύστημα Distronic Plus στη Mercedes S-Class
  5. Volkswagen XL1
  6. Σύστημα Emergency Assist στο νέο VW Passat
  7. BMW Σειρά 7
  8. Porsche 918 Spyder
  9. Mercedes S 300 BlueTec Hybrid
  10. BMW i3
Get it on Google Play Download on the App Store