Δικαστής αθωώνει την Porsche για τον θάνατο του Paul Walker

Δυόμιση σχεδόν χρόνια μετά το σοκαριστικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, όπου έχασαν τη ζωή τους μέσα στην Porsche Carrera GT ο Paul Walker και ο φίλος του Roger Rodas (οδηγός), το δικαστήριο αποφάσισε ότι δεν έφταιγε το αυτοκίνητο για τον θάνατό τους.

Η μήνυση είχε κατατεθεί από την σύζυγο του Rodas, Kristine, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο σύζυγός της σκοτώθηκε επειδή η Carrera GT που οδηγούσε δε διέθετε αρκετά βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως κλωβό ασφαλείας. Επίσης στη μήνυση ισχυριζόταν ότι υπήρξε πρόβλημα στην ανάρτηση του αυτοκινήτου πριν από τη μοιραία συντριβή.

Ο δικαστής είπε ότι δεν υπήρχαν αρκετά στοιχεία για να καθορίσουν αν το αυτοκίνητο είχε ή όχι ελλείψεις σε συστήματα ασφαλείας, ούτε υπάρχουν αποδείξεις (από την Kristine Rodas) ότι χάλασε η ανάρτηση και προκάλεσε την απώλεια ελέγχου του αυτοκινήτου.

Ο δικηγόρος της χήρας Rodas θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, ενώ η Porsche αντιμετωπίζει ακόμα δύο άλλες αγωγές, από τον πατέρα και την κόρη του Paul Walker.

Παράλληλα, η αστυνομία της Καλιφόρνια έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα της υπέρβασης των ορίων ταχύτητας και του κακού χειρισμού του Roger Rodas. Η έκθεση της αυτοψίας για τον Walker αναφέρει ότι η πρόσκρουση του αυτοκινήτου έγινε με περισσότερα από 160 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store