Αράχωβα: Ενσωματώνει τα trends με φόντο την παράδοση

Συνηθισμένη; Πολυφορεμένη; Προβλέψιμη; Όσο αρνητικά κι αν προσπαθήσεις να την περιγράψεις, η Αράχωβα τελικά κερδίζει κάθε ανταγωνισμό. Είναι ο προορισμός που όλοι λατρεύουμε!

Δείτε ακόμη: Ιωάννινα: Εκδρομή γεμάτη γεύσεις και εικόνες

Είναι αυτή η γραφικότητα που σε πλημμυρίζει μόλις αντικρίσεις το χωριό από μακριά. Μια διαχρονική γραφικότητα που αντέχει στο πέρασμα του χρόνου και ανταγωνίζεται όλα τα νέα μέρη που βλέπεις, με μόνα όπλα τη φυσική ομορφιά, την ανθρώπινη τέχνη και τη συγκέντρωση παροχών.

Βλέπεις η Αράχωβα, μια σταλιά χωριό, έχει όλα εκείνα που ψάχνει ο καθένας μας για μια σύντομη, ανακουφιστική απόδραση. Έχει την φυσική πανδαισία του Παρνασσού που την αγκαλιάζει στην πλαγιά του, έχει αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα που σε αποστομώνουν με την απλότητά τους, έχει ποικιλία στις καθημερινές απολαύσεις που θα ζήλευε μια μεγαλούπολη. Μα κυριότερο, έχει τους Δελφούς στα 10 χιλιόμετρα, να σε μεταφέρουν στο άψε-σβήσε στην εποχή όπου το μελλούμενα δεν τα ανακοίνωναν οι ειδήσεις των 8, αλλά η Πυθία και τα φύλλα δάφνης της. Φυσικά η Αράχωβα είναι πασίγνωστη και για τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού.

Στον κεντρικό δρόμο του χωριού θα βρεις όσα ζητά η όρεξή σου. Καφέ, εστιατόρια, ταβερνάκια, μπαράκια, μεγάλα κλαμπ, εμπορικά μαγαζιά με πασίγνωστες φίρμες και μπακαλομάγαζα με κάθε λογής τοπικά προϊόντα (μην σνομπάρεις τη φορμαέλα και το οψιμοτύρι, το στομάχι σου θα παραπονεθεί). Αν ζητάς μια πρόκληση, κάνε την προσπάθεια και ανέβα τα 264 σκαλιά που οδηγούν στην εκκλησία του Άη Γιώργη. Τόσο ο ναός με τις τοιχογραφίες και τα εντυπωσιακά καμπαναριά, όσο και η απίστευτη θέα θα σε ανταμείψουν για τον –μεγάλο ομολογουμένως- κόπο σου.

Δείτε ακόμη: Καρπενήσι: Εκεί που ξεκινά η περιπέτεια

Στο Ρολόι της Αράχωβας θα βγάλεις την επόμενη φωτογραφία προφίλ σου. Χτισμένο τον 18ο αιώνα πάνω σε έναν απόκρημνο βράχο, μοιάζει να περιμένει υπομονετικά τη στιγμή που θα αφήσεις το κινητό από τα χέρια σου και θα σηκώσεις τα μάτια για να δεις την πραγματική ομορφιά του. Έτσι είναι και όλο το χωριό. Σου προσφέρει το φόντο για όλα τα trends της σύγχρονης εποχής, επιμένει όμως να σε γυρνά στην παράδοση με έναν τρόπο που δύσκολα αντιλαμβάνεσαι. Αρμονικά, χωρίς τυμπανοκρουσίες, η Αράχωβα σε φέρνει στην αλήθεια της.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο:

Η Αράχωβα απέχει από την Αθήνα 173 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 2 ώρες και το κόστος διοδίων με το αυτοκίνητο είναι 7,15 ευρώ. Από τη Θεσσαλονίκη η Αράχωβα απέχει 370 χιλιόμετρα, ο χρόνος οδήγησης είναι 4 ώρες και τα διόδια κοστίζουν 19,1 ευρώ.

Πατήστε εδώ για να υπολογίσετε το κόστος σε καύσιμα.

Πηγές φωτογραφιών: www.daa.gov.grwww.arachova.gr

Χάρτης

Get it on Google Play Download on the App Store