Στη Λευκάδα με το Opel Crossland X 1.2T 130 HP

Η άνοιξη και ειδικά τις τελευταίες μέρες πριν αρχίσει το καλοκαίρι και πιάσουν για τα καλά οι ζέστες, αποτελεί την ιδανική περίοδο για μια εκδρομή με το αυτοκίνητο. Η φύση είναι απολαυστική και το βλέμμα χάνεται και πλημμυρίζει από μια παλέτα χρωμάτων που συνθέτουν τα καταπράσινα τοπία, οι κίτρινες και κόκκινες πινελιές από τις αμέτρητες μαργαρίτες και παπαρούνες, αλλά και από κάθε λογής πανέμορφα λουλούδια που ομορφαίνουν τον καμβά των υπέροχων τοπίων.

Δείτε ακόμη: Ιωάννινα: Εκδρομή γεμάτη γεύσεις και εικόνες

Τι καλύτερο λοιπόν για μια ολιγοήμερη εξόρμηση από το κλεινόν άστυ κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα με προορισμό τη Λευκάδα; Ένα νησί που έχει το βασικό πλεονέκτημα ότι μπορείς να ταξιδέψεις εκεί οδικώς και με ασφάλεια πλέον, μέσω της νέας Εθνικής Οδού Κορίνθου – Πατρών και της Ιόνιας Οδού. Από την Αθήνα μέχρι τη Λευκάδα η απόσταση είναι 360 χιλιόμετρα και το κόστος των διοδίων είναι 31,75 ευρώ μέσω της γέφυρας του Ρίου – Αντίρριου. Το ταξίδι διαρκεί περίπου τρεις ώρες μέχρι την έξοδο της Αμφιλοχίας, ενώ μέχρι εκεί η διαδρομή είναι πολύ άνετη. Από εκεί και μετά ο επαρχιακός δρόμος είναι 56 χιλιόμετρα και γεμάτος στροφές, γι’αυτό χρειάζεται περισσότερη προσοχή.

Φτάνοντας στη Λευκάδα αντικρίζεις από τα δεξιά το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, όπου αξίζει μια στάση. Λίγα μέτρα την πλωτή γέφυρα φτάνεις στην πόλη της Λευκάδας με τη χαρακτηριστική ξύλινη γέφυρα και φυσικά τα σοκάκια για βόλτες, αλλά και για ψώνια, φαγητό και καφέ. Ορισμένα από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα της Λευκάδας είναι το Νυδρί, ο Πόρος, η Βασιλική, η Νικιάνα και ο Άγιος Νικήτας. Οι δε παραλίες του νησιού με τα καταγάλανα νερά και τη λευκή άμμο παραλίες σε κάνουν να θέλεις να βουτήξεις ακόμα και πριν το καλοκαίρι.

Δείτε ακόμη: Λίμνη Πλαστήρα: Εικόνα από τα δάχτυλα του καλύτερου ζωγράφου

Σύμμαχός μας στα σχεδόν 1.000 χιλιόμετρα που διανύσαμε από την Αθήνα στη Λευκάδα και πίσω μαζί με κάποιες περιηγήσεις, ήταν το Crossland X 1.2 Turbo 130 HP. Το μικρό SUV της Opel κάλυψε με άνεση τις μεταφορικές ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας, χάρη στο ευρύχωρο εσωτερικό του και το πλήρως εκμεταλλεύσιμο πορτ μπαγκάζ των 410 – 520 λίτρων (ανάλογα τη θέση του πίσω συρόμενου καθίσματος).

Στην εθνική οδό το Crossland X ταξιδεύει με άνεση, ενώ ο δυνατός κινητήρας επιταχύνει γρήγορα το αυτοκίνητο και διατηρεί χαμηλά τις στροφές (130 χλμ./ώρα με 2.900 σ.α.λ. με 6η). Πολύ λογική είναι και η κατανάλωση, η οποία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού βρέθηκε στα 6,3 λτ./100 χλμ. και σε ταχύτητες μεταξύ 110-130 χλμ./ώρα, ανάλογα τα όρια ταχύτητας. Η σφιχτή του ανάρτηση δεν κουράζει στον αυτοκινητόδρομο και δεν αφήνει το αυτοκίνητο να παίρνει μεγάλες κλίσεις στις στροφές, όμως η άνεση που προσφέρει όταν περνά από λακκούβες δεν είναι η καλύτερη δυνατή.

Δείτε ακόμη: Δοκιμή Opel Crossland X 1.2 Turbo 130 HP

Get it on Google Play Download on the App Store