Η νέα ανοιχτή θεά Ferrari LaFerrari Aperta των 3 εκ. ευρώ!

Η νέα άκρως σαγηνευτική και εντυπωσιακή σε κάθε επίπεδο «ανοιχτή» Ferrari LaFerrari Aperta, παρουσιάστηκε στο κοινό στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και όπως αναμενόταν αποτελεί πόλο έλξης για τους χιλιάδες επισκέπτες. Φυσικά, ελάχιστοι είναι αυτοί που θα την κάνουν δική τους, αφού εκτός από το ότι υπολογίζεται ότι θα κοστίζει πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ έκαστη, θα παραχθεί σε μόλις 209 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη πωληθεί.

Η νέα LaFerrari Aperta βασίζεται στην LaFerrari, ωστόσο έχει γίνει πολύ δουλειά από τους ειδικούς της μάρκας, ώστε και το ανοιχτό μοντέλο να προσφέρει τα ίδια κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης και αεροδυναμική με την κλειστή. Ακόμη και στον σχεδιασμό της,  η Aperta είναι ίδια ακριβώς με την κουπέ LaFerrari, αφού το μόνο που αλλάζει είναι η ανοιγόμενη οροφή, η οποία είναι κατασκευασμένη στάνταρ από ειδικό ύφασμα ή προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί με carbon hard-top.

Από ανθρακονήματα είναι ακόμη και το νέο κομμάτι του αμαξώματος που βρίσκεται μπροστά από τον κινητήρα και πίσω από τα κεφάλια των επιβατών, το οποίο η Ferrari ονομάζει «αιωρούμενη γέφυρα» και φροντίζει για την ενίσχυση της ακαμψίας της κατασκευής. Μάλιστα, η Ferrari υπόσχεται ότι με μέτρα σε και αυτό, κατάφερε να επιτύχει την ίδια ακριβώς ακαμψία με την κλειστή LaFerrari.

Την κίνηση της LaFerrari Aperta αναλαμβάνει το V12 μηχανικό βενζίνης των 6,3 λίτρων ισχύος 800 ίππων και 700 Nm ροπής, το οποίο συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και προσφέρει συνδυαστική ισχύ 963 ίππων και 900 Nm ροπής. Οι επιδόσεις είναι αστραπιαίες, αφού επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα, από 0-200 σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα και από 0-300 χλμ./ώρα σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store