Επίσημη αποκάλυψη της Ferrari FXX K απόδοσης 1050 ίππων!

Η Ferrari αποκαλύπτει τη νέα κορυφαία FXX K, η οποία βασίζεται στην La Ferrari και θα λανσαριστεί το νέο έτος, ενώ θα κάνει ντεμπούτο το επόμενο Σαββατοκύριακο στην πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi κατά τη διάρκεια της Finali Mondiali. H FXX Κ (το K προέρχεται από την τεχνολογία KERS), όσο και αν μοιάζει με την αγωνιστική εκδοχή της La Ferrari δεν είναι και αποτελεί ένα κινητό «εργαστήριο» με τεχνολογικές καινοτομίες, το οποίο θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν αρχικά μια επίλεκτη ομάδα πελατών της φίρμας.

Το αναβαθμισμένο σύστημα HY-KERS με το οποίο εφοδιάζεται η Ferrari FXX K διαθέτει τέσσερις διαφορετικές επιλογές, τις Qualify για μέγιστη απόδοση σε περιορισμένους γύρους πίστας, τη Long Run για βελτιστοποίηση των επιδόσεων, το Manual Boost που παρέχει στιγμιαία μέγιστη ροπή και την Fast Charge για γρήγορη φόρτιση των μπαταριών του υβριδικού συστήματος.

Σχεδιαστικά υπάρχουν αρκετές αλλαγές σε σχέση με την LaFerrari, όπως κυρίως στα αεροδυναμικά βοηθήματα, ενώ είναι και χαμηλωμένη κατά 30 χιλιοστά. Η Ferrari αναφέρει ότι βελτιώθηκε κατά 50% η κάθετη δύναμη που ασκείται στο αυτοκίνητο, που αντιστοιχεί με 540 κιλά στην ταχύτητα των 200 χλμ./ώρα. Επίσης, στο τιμόνι υπάρχουν μπουτόν για τον έλεγχο του E-Diff ηλεκτρονικού διαφορικού, του F1-Track συστήματος ελέγχου πρόσφυσης, του ABS και του Racing SSC για τον έλεγχο των γωνιών πλαγιολίσθησης.

Ενισχυμένος με την σειρά του είναι και ο V12 6.2 λτ. κινητήρας, ο οποίος διαθέτει νέους εκκεντροφόρους, τροποποιημένο σύστημα βαλβίδων με μηχανικά αντί υδραυλικά ωστήρια, επανασχεδιασμένες είναι η πολλαπλές εισαγωγής το σύστημα εξάτμισης. Η συνδυαστική απόδοση του κινητήρα  έφτασε τους 1050 ίππους (860 ίπποι από τον V12 και 190 ίπποι από τον ηλεκτροκινητήρα) και η ροπή ξεπερνά τα 900 Nm.

Get it on Google Play Download on the App Store