Έτσι θα είναι τα Ford Fiesta ST και RS

Την προηγούμενη εβδομάδα η Ford παρουσίασε τη νέα, έβδομη γενιά του Ford Fiesta και ήδη οι ανεξάρτητοι σχεδιαστές το έχουν παρουσιάσει σε κάμπριο εκδοχή, ενώ τώρα ήρθε η ώρα να το δούμε και πως θα είναι στις γρήγορες εκδόσεις ST και RS. Δημιουργός ο συνήθης ύποπτος X-Tomi Design.


Το νέο Ford Fiesta έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους ανεξάρτητους σχεδιαστές οι οποίοι κάνουν ότι μπορούν για να μας προϊδεάσουν για το μέλλον του μικρού μοντέλου της μάρκας.

Και μπορεί η Ford να παρουσίασε το νέο Fiesta σε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις, παρόλα αυτά εμείς έχουμε ήδη δει πως θα μοιάζει σε μια πιθανή έκδοση cabriolet, ενώ τώρα ήρθε η σειρά της «αποκάλυψης» για την πιθανή εμφάνιση των μοντέλων ST (πορτοκαλί) και RS (μπλε).

Δείτε επίσης: Ford Mustang πιο γρήγορη και από τη σκιά της

Το Fiesta ST σίγουρα θα το δούμε στην παραγωγή και δεν αποτελεί απλώς φαντασίωση του σχεδιαστή, με τον επικεφαλής να δηλώνει σχετικά «η παραγωγή του ST θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2018». Τα αποκαλυπτήρια πάντως θα γίνουν το φθινόπωρο του 2017 στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, οπότε και θα δούμε το μοντέλο σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις.

Όσον αφορά το μοτέρ του, αυτά που μαθαίνουμε μέχρι στιγμής μιλάνε για βενζινοκινητήρα 1.5 λτ. τρικύλινδρο, turbo ο οποίος θα αποδίδει 200 άλογα, ίσως και λίγα παραπάνω.

Από την άλλη, τα πράγματα δεν είναι καθόλου ξεκάθαρα για το Fiesta RS. Κανείς δεν έχει κάνει επισήμως δηλώσεις, με το μόνο που έχει ειπωθεί από επίσημα χείλη στελέχους της Ford να είναι το «ποτέ μη λες ποτέ»

Get it on Google Play Download on the App Store