Νέο Ford F-150 και για πρώτη φορά με ντίζελ κινητήρα

Η Ford ανανέωσε σημαντικά το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της F-150, σε σχεδίαση, τεχνολογία, κινητήρες και ασφάλεια, τρία χρόνια μετά το λανσάρισμά του.


Εξωτερικά, το «φρεσκαρισμένο» F-150 ξεχωρίζει από τη νέα μάσκα, τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και προφυλακτήρα, ενώ αντίστοιχες αλλαγές έγιναν και στο πίσω άκρο. Μάλιστα υπάρχουν διαφορετικού τύπου μάσκες, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου. Επίσης, εφοδιάζεται με έξι νέα σχέδια ζαντών αλουμινίου με διάμετρο από 17 έως 22 ίντσες.

Δείτε ακόμα: Πως λειτουργούν τα αμορτισέρ του Ford F-150 Raptor (+video)

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι πιο περιορισμένες και αφορούν αλλαγές στις επενδύσεις και στο διάκοσμο. Στις εκδόσεις Sport υπάρχουν διακοσμητικά με όψη ανθρακονήματος.

Στους κινητήρες του F-150 προστέθηκε για πρώτη φορά ντίζελ μηχανικό σύνολο 3.0 λτ., συνδυασμένο με το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Στα μοτέρ βενζίνης υπάρχει το νέο 3.3 λτ. V6 με απόδοση 282 ίππων και 343 Nmροπής, ίδια με εκείνη του προγενέστερου των 3.5 λτ. Επιπλέον, διατίθενται οι EcoBoost των 2.7 λτ. και 3.5 λτ., καθώς και ο βελτιωμένος ατμοσφαιρικός 5.0 λτ. V8 με περισσότερη ισχύ και ροπή, σε συνδυασμό και με 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο για πρώτη φορά.

Δείτε ακόμα: Χιόνια στο… αγροτικό F-150 Raptor με τον Ken Block! (+video)

Στον εξοπλισμό ασφαλείας και ανέσεων του ανανεωμένου Ford F-150 προστέθηκαν το προσαρμοζόμενο cruise control, το σύστημα αποφυγής πρόσκρουσης και με αναγνώριση πεζού, το 4G Wi-Fi hot spot και νέο ηχοσύστημα.

Get it on Google Play Download on the App Store