Νέο μεσαίο crossover Ford Edge και για την Ευρώπη (+video)


Το νέο δεύτερης γενιάς μεσαίο crossover μοντέλο Edge αποκάλυψε σήμερα η Ford, το οποίο είχε παρουσιάσει ως πρωτότυπο πριν από ένα 6μηνο στην εκδήλωση «Go Further» στη Βαρκελώνη, ενώ για πρώτη φορά θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη το 2015. Το αυτοκίνητο παραγωγής διατήρησε πολλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά από το πρωτότυπο και χαρακτηρίζεται για τη μοντέρνα του αισθητική με την αίσθηση της στιβαρότητας.

Το μήκους 4,77 μέτρων Ford Edge βασίζεται στο δάπεδο του νέου Mondeo, με το οποίο ωστόσο δε μοιάζει εξωτερικά, ενώ κάποιες ομοιότητες υπάρχουν στο εσωτερικό. Το τελευταίο είναι 5θέσιο (θα μπορούσε να είχε και 7 θέσεις αναλογικά με το μεγάλο μήκος του).

Μεταξύ των νέων τεχνολογιών που θα εφοδιάζουν το νέο μεσαίο crossover Ford Edge είναι το σύστημα διεύθυνσης Adaptive Steering, το οποίο συνδυάζει την αυξημένη ευελιξία με την οδηγική ευχαρίστηση, το σύστημα πολυμέσων SYNC 2, οι ενσωματωμένοι αερόσακοι στις πίσω ζώνες ασφαλείας και πολλά ακόμα συστήματα ενεργητικής ασφαλείας.

Η ανεξάρτητη σε όλους τους τροχούς ανάρτηση σε συνδυασμό με το υψηλής ακαμψίας πλαίσιο υπόσχονται δυναμική συμπεριφορά σε συνδυασμό με υψηλή άνεση, ενώ θα έχουν γίνει ρυθμίσεις για τους δρόμους της Ευρώπης. Παράλληλα για την Γηραιά Ήπειρο το νέο Ford Edge θα εφοδιάζεται με το ντίζελ 2.0 TDCi των 180 ίππων, 400 Nm ροπής και 149 γρ./χλμ. CO2, με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ή με το 6άρι αυτόματο PowerShift με απόδοση 210 ίππων και 450 Nm ροπής (159 γρ./χλμ.). Επίσης, θα υπάρχουν εκδόσεις με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Για κινητήρα βενζίνης δεν αναφέρει η Ford για την Ευρώπη, ωστόσο στις Η.Π.Α. θα εφοδιάζεται και με τον 2.0 EcoBoost των 245 ίππων. Για 1.600άρη EcoBoost μάλλον δεν υπάρχει -αρχικά τουλάχιστον- κάποια πρόθεση.  

Δείτε παρακάτω και το βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store