Νέο Ford S-MAX με 7 θέσεις, 1.5 EcoBoost και τετρακίνηση!


Οι πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του νέου μεσαίου πολυχρηστικού Ford S-MAX ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, το οποίο θα κάνει πρεμιέρα σε δύο περίπου εβδομάδες, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Το νέο 7θέσιο MPV βασίζεται στο νέο Mondeo και αποτελεί την έκδοση παραγωγής του S-MAX Concept, ενώ από αυτό υιοθέτησε τις βασικές σχεδιαστικές γραμμές.

Συγκριτικά με το προγενέστερο S-MAX, το νέο διατήρησε τις αυξημένες διαστάσεις, ωστόσο είναι αισθητά πιο κομψό και ανάλαφρο σχεδιαστικά με σπορτίφ τόνους. Παράλληλα, η Ford αναφέρει ότι διαθέτει κορυφαία οδηγικά χαρακτηριστικά και οικονομία στην κατηγορία του. Μοντέρνο σχεδιασμό διαθέτει και το εσωτερικό, το οποίο αναμενόμενα θα προσφέρει άπλετους χώρους για όλους τους επιβάτες και πολλές πρακτικές λύσεις, μεταξύ των οποίων η εύκολη αναδίπλωση των καθισμάτων της δεύτερης και τρίτης σειράς και το άνοιγμα της πόρτας του πορτ μπαγκάζ με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα, όπως στο Kuga.

Από πλευράς κινητήρων, το νέο S-MAX περιλαμβάβει το νέο κινητήρα βενζίνης 1.5 EcoBoost ισχύος 160 ίππων και κατόπιν με τον 2.0 EcoBoost 240 ίππων. Στους ντίζελ υπάρχει ο 2.0 TDCi σε τρεις διαφορετικές αποδόσεις 120, 150 και 180 ίππων. Για τη μετάδοση της κίνησης θα υπάρχουν 6τάχυτα μηχανικά ή αυτόματα κιβώτια και για πρώτη φορά έκδοση με τετρακίνηση. 

Get it on Google Play Download on the App Store